Ølfestival København 2015 – et tilbageblik

23 billeder afrunder Beertickers dækning af Ølfestival København 2015. Det ultimative kvalitets billed tilbageblik på ølfestivallen, da fotos igen er leveret af Ole Svenningsen, RealHoppyAle. Det inkluderer også den tidligere dækning af ølfestivallen:

Ølfestival København 2015 Nick Theilgaard Olesen

Gamma Brewing Company debuterede med øl i år. Her er det en af mændene bag – Nick Theilgaard Olesen, der skænker op. Det er fire bartendere og venner, der står bag. Udover Nick fra Ølsnedkeren er det Jesper Rauff Schultz og Coy Eakes, der begge ligeledes er fra Ølsnedkeren. Samt Jakob Nørby Houmøller der er fra Ølbaren. Sidstnævnte er søn af Søren Houmøller, der var Danske Ølentusiasters første landsformand.

Gamma Brewing’s øl brygges ved Ølkollektivet, der lever op til navnet. De fire har investeret i en gæringstank på 2000 l, der står ved Ølkollektivet. Så brygger de ellers selv på Ølkollektivets brygværk om aftenen og natten. Indtil videre er det blevet til Night Crawler Black IPA , Spring Radiation IPA samt Suit Yourself IPA. Foreløbig kun på fad men der er også ambitioner om flaskeøl. Ølsnedkeren er medejer af Ølkollektivet, der er i et tidligere mejeri ved Gørløse sydøst for Hillerød.

Ølfestival København 2015 Seiersen Houmøller

Her er netop den stolte far, hvis søn Jakob er med i ovennævnte Gamma Brewing Company. Søren Houmøller (th) der var Danske Ølentusiasters første landsformand fra 1998 til 2001. Sammen med Klaus Seiersen der var landsformand fra 2004 til 2006.

Ølfestival København 2015 Ulrik Lehrskov-Schmidt Jens Ungstrup

Ulrik Lehrskov-Schmidt (tv), Rocket Brewing Company i snak med Jens Ungstrup, ølambassadør ved Taphouse. Samt nr. 3 toprater på RateBeer hvor han for få dage siden passerede 30.000 øl – i skrevne stund har han bedømt 30.019 øl. Nr. 1 i hele verden på RateBeer er fortsat danskeren Jan Bolvig – med aktuelt 38.288 øl. Fulgt af Jesper Kjær på andenpladsen med 34.585 øl.

Ølfestival København 2015 Christian Andersen

Christian Andersen blev i marts valgt ind i Landsbestyrelsen for Danske Ølentusiaster. Har ellers i den seneste tid i allerhøjeste grad gjort sig bemærket i forbindelse med et meget aktivt benarbejde for Ny Nordisk Øl projektet. Foruden han anmelder øl i Jyllands-Posten samt kører ølbloggen Durst. Kvinden er Nana Vogelbein, et Danske Ølentusiaster medlem fra Amager.

Ølfestival København 2015 Julie Maria Christensen løft

Et løft til Julie Maria Christensen, der er vendt tilbage til Danmark fra Australien, som hun tog til i 2013. Her arbejdede hun ved Northdown, hvor hun stod for ølsalg til barer og caféer i Melbourne. Tilbage i Danmark er hun nu sælger ved Drikkeriget samt bartender ved Fermentoren og Søernes Ølbar. Er øvrigt diplombrygger uddannet. Fra venstre er det ellers Martin Kristoffersen, Jens Lynge Larsen – Spybrew, Jacob Munk – BrewService, Stefan Holmén, Theis Bach Nielsen og Marcus Hjalmarsson fra svenske Brewski.

Ølfestival København 2015 Christian Scheffel

Close-up. Christian Scheffel – et gammelkendt ansigt i den danske ølverden og Danske Ølentusiaster, og nu også ølformidler ved Indslev Bryggeri.

Ølfestival København 2015 Michael Rahbek Carsten Berthelsen

Michael Rahbek (tv) er en hardcore craft beer brygger ved Carlsberg – eller rettere Husbryggeriet Jacobsen. Den formelle titel er Plant Team Manager. Sammen med den nyslåede ridder – Chevalier de L’Ordre de la Couronne, ølskribenten Carsten Berthelsen.

Ølfestival København 2015 Jens Lynge Larsen ‎Christian Skovdal Andersen

Christian Skovdal Andersen (th), Beer Here og Penyllan samt Jens Lynge Larsen, Spybrew med Funky Fællesbryg i glasset samt i fadet. Et samarbejdsbryg hvor en Pale Ale er blevet tilsat en kontrolleret vildgær, som Christian har indfanget på nu hjemøen Bornholm.

Ølfestival København 2015 Kim Lund Johansen Johanne Steensgaard Nielsen

En stolt Kim Lund Johansen sammen med kæresten Johanne Steensgaard Nielsen. Kim vandt tre guld ved DM i Håndbrygning, der blev afviklet i forbindelse med Ølfestival København. Har i øvrigt også over 10.000 ratings på RateBeer.

Ølfestival København 2015 Sahlholdt Sonne Schau Vognsen

En brygsnak. Fra venstre Jannik Sahlholdt og Peter Sonne, Flying Couch Brewing. Samt Martin Engelbrecht Schau, Malt & Stål og brygger ved Mylius-Erichsen Bryghus. Foruden forhenværende brygmester ved Nibe Bryghus, der to dage før ølfestivallen på en ekstraordinær generalforsamling besluttede at lukke. En nødvendig aktieudvidelse lykkedes ikke. Endelig er det til højre Jesper Vognsen, sælger ved Fuglsang.

Ølfestival København 2015 Aksel Larsen

Aksel Larsen fra Fish & Beer ølbutikken på Amagerbrogade med Amar Er No 1 i hånden. Brygget på Det Lille Bryggeri til Amager hiphop pionererne Rockers By Choice i samarbejde med Fish & Beer. Det er en American Pale Ale på 5,3%.

Ølfestival København 2015 Thisted Bryghus kø

Kø til frigivelsen af Thisted Bryghus fadlagrede udgave af den berømmede Limfjordsporter. Der er brugt Rye Whisky fade fra Stauning Whisky i Vestjylland.

Ølfestival København 2015 endnu mere kvinder og øl

Til venstre spottes Thisted Bryghus legendariske tidligere brygmester og direktør Peter Klemensen. Manden der udviklede Limfjordsporteren, der i år som nævnt ovenfor kunne fås i en fadlagret udgave. Nåh nej…

Ølfestival København 2015 Bo Abelgren Ehlers

Det nye Langeland bryggeri Abelgren & Ramved Brewing Company havde også fundet vej til ølfestivallen. Abelgren delen af navnet samt bryggeren ses her – Bo Abelgren Ehlers. Sammen med vennen Eske Vind Ramved står han bag bryggeriet, der er indrettet i en ombygget staldbygning på Eske’s gård i Ristinge på syd Langeland. Øllet, der er på champagneflasker, havde premiere i december.

Ølfestival København 2015 Gitte Gross

Blandt publikum blev spottet en ny spiller i den danske ølverden. Gitte Gross (th) der 1. juni overtog jobbet som rektor for Den Skandinaviske Bryggerhøjskole. Før da var hun chef for ernæringsafdelingen på DTU’s Fødevareinstitut.

Ølfestival København 2015 Peter Larsen

Ølfestivallen ville ikke være helt det samme uden dette ansigt – Peder Larsen, der trofast er frivillig hvert år.

Ølfestival København 2015 Claus Christensen Claus Erik Mortensen

Claus Christensen, Munkebo Mikrobryg interviewes af Claus Erik Mortensen. Munkebo Mikrobryg blev tidligere i år udråbt af Danske Ølentusiaster til Årets Bryggeri 2014. Foruden det samme dag vandt Årets Danske Ølnyhed 2014 i kategorien 6% og over.

Ølfestival København 2015 kvinde trio

Kvinder og øl – årets tema.

Ølfestival København 2015 Nadim Khoury Taybeh Beer

Det palæstinensiske bryggeri Taybeh Beer satser nu på Danmark. Den ene medstifter og medejer Nadim Khoury var således kommet til Danmark. I 1994 stiftede han bryggeriet på Vestbredden i byen Taybeh sammen med sin bror. Det eneste palæstinensiske bryggeri, der grundet den højspændte situation i området, naturligt har fået meget international medieomtale. Specielt i forbindelse med den årlige oktoberfest som bryggeriet står bag.

Ølfestival København 2015 Fredrik Johansen

Svenskeren Fredrik Johansen havde 31. maj sidste arbejdsdag som bar manager på Mikkeller & Friends. Er nu vendt tilbage til Helsingborg hvor han arbejder på ølbaren The Bishops Arms.

Ølfestival København 2015 BrewPub København

Jens Mortensen (tv), BrewPub København i snak med Gunnar Rylander samt BrewPubs køkkenchef Carsten Hughson (th).

Ølfestival København 2015 mere kvinder og øl

Hvis det skulle være forbigået nogens opmærksomhed, så var temaet i år på ølfestivallen – kvinder og øl.

Ølfestival København 2015 gæster trio

Læs mere:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *