Carsten Berthelsens 25 år i øllets tjeneste kronet med en ridderorden

Mikkeller øl markerer, at Carsten Berthelsen i 25 år har søgt og rejst efter øl. Belgiske Chevalier de L’Ordre de la Couronne ridderorden overrrakt.

Carsten Berthelsen medalje

Ølskribent og foredragsholder Carsten Berthelsen er blevet ridder af Belgien, for hans utrættelige arbejde for belgisk øl. Mere præcist har den belgiske ambassadør Pol De Witte overrakt ham den belgiske kong Philips æresmedalje. Derved er han blevet Chevalier de L’Ordre de la Couronne – Ridder af Den Gyldne Krone.

Samtidig med at Carsten Berthelsen markerer, at han i 25 år har arbejdet i øllets tjeneste. Det skal dog understreges, at det ikke er derfor, at Belgien har givet ham den fine ridderorden. Men for det store arbejde for Belgien.

Mikkeller The Beer Traveler

For 25 år siden begyndte Carsten Berthelsen at søge og rejse efter øl. Samtidig forsøgte han, at få forlag til at udgive en bog om øl – forgæves. Han var en meget tidlig foregangsmand, men Danmark var slet ikke klar til en ølbog, mente forlagene.

Vi skulle ind i det ny årtusinde, før Danmark var klar. Carsten Berthelsens første ølbog – Ølrejsen udkom i 2003. En bog der stadig lever – inklusiv en ny udgave i år.

Carsten Berthelsen medalje B

De 25 år er markeret med en ny øl lavet i samarbejde med Mikkeller. En Belgian Dubbel på 8,3% inspireret af belgiske Westmalle Dubbel, som Carsten Berthelsen værdsætter rigtig meget. I øvrigt brygget i Belgien ved De Proef Brouwerij, hvor hovedparten af Mikkellers øl brygges. Inspirationen til kufferten på etiketten kommer fra den første udgave af Ølrejsen. Denne øl var naturligvis tilgængelig ved fejringen om aftenen efter medalje overrækkelsen.

Af bøger fulgte Juleøl – skik og bryg (2004), 50 øl som du skal smage før du dør (Rolf Nielsen som medforfatter, 2007), Ølrejsen til Prag (2007), 24 øl du skal smage før jul (2008), Øl for enhver smag (2008), Ølrejsen til Berlin (2009) samt Godt bryg, god mad (Carsten Kyster som medforfatter, 2012). Flere af de her bøger er på vej i nye udgaver.

Carsten Berthelsen er desuden en meget engageret foredragsholder, der har publikum i den hule hånd. Det bliver til mange foredrag i løbet af året – konkret har Beerticker kendskab til, at det blev til hele 170 tilbage i 2011. Udover dette er der også ølrejser til udlandet.

Står endvidere bag to TV-programserier på DK4 – Ølrejsen i Danmark (2006) og Den lystige julekalender (med 24 øl i 2004). Foruden programmet Ølrejsen til Berlin, der første gang blev sendt på DK4 i 2012.

I 2013 blev Carsten Berthelsen udnævnt til æresmedlem af Danske Ølentusiaster, der tidligere i 2007 gav ham Den Danske Ølpris. Endelig skal det også nævnes, at han er oldermand for Danske Ølpublicisters Laug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *