Ølfestival København: Coisbo Beer vandt kvinde øl konkurrencen

Ølfestival København 2015 Coisbo kvindeøls vinder

Igen i år vandt Coisbo Beer den særlige øl konkurrence, der var arrangeret i forbindelse med Ølfestival København. Det var Urban Haze – en Pale Ale med hyldeblomst, der løb med sejren i den såkaldte kvinde øl konkurrence, der var udskrevet i år. Udover hyldeblomst er den new zealandske humle Nelson Sauvin også brugt som aromahumle i denne øl på 5,3%.

Anders Coisbo fik overrakt prisen af Danske Ølentusiasters landsformand Anne Lise Knørr. Konkurrencen var udskrevet i anledning af 100 året for den grundlovs ændring, hvor kvinder fik valgret. 20 øl var med i konkurrencen, hvor kun kvinder kunne stemme.

Sidste år vandt Coisbo Beer den Ny Nordisk Øl konkurrence, der var i forbindelse med Ølfestival København 2014.

Ølfestival København 2015 kvindeøl top 3

På andenpladsen kom Elskerinden fra Syndikatet – Jonas Jacobsen ses til venstre. Elskerinden er en Imperial Vanilla Milk Stout på 10%.

På tredjepladsen kom den nye Thagaard øl fra Thisted Bryghus. På billedet ses brygmester Antoni Aagaard Madsen yderst til højre sammen med en af den danske ølverdens virkelige “grand old men” Peter Klemensen – Thisted Bryghus tidligere brygmester og direktør. Han havde ellers trukket sig tilbage, men har den seneste tid været aktiv sammen med Antoni i at udvikle øl som led i Ny Nordisk Øl projektet. Thagaard (5,8%) er en af de tre humlefrie Ny Nordisk Øl med råvarer fra Nationalpark Thy, som Thisted Bryghus for kort tid siden lancerede. I denne øl er der brugt birkeblade og grannåle.

Ølfestival København 2015 Coisbo pølsekast

Ved den efterfølgende posering kastede en fra Coisbo Beer standen pølser efter Anders Coisbo. Om årsagen var sult ved Anders eller andet er uvist.

Fotos: Ole Svenningsen, RealHoppyAle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *