Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller involveret i 284 nye øl i 2015

Via andre selskaber og samarbejdsbryg stod Mikkellers eneejer bag 150 øl mere – udover de 134 fra Mikkeller.

Copenhagen Beer Celebration 2015 Mikkel Borg Bjergsø

Som Beerticker allerede har offentliggjort, så blev der lanceret 123 øl fra Mikkeller på det danske marked i 2015. Men det er ikke den fulde historie om, hvor mange øl Mikkellers eneejer Mikkel Borg Bjergsø faktisk stod bag i 2015 – endda langt fra.

I virkeligheden stod Mikkel Borg Bjergsø på den ene eller anden måde bag 284 nye øl i 2015. Det viser Beertickers årsliste over 1.298 nye danske øl i 2015.

Udover 123 Mikkeller øl i Danmark, blev der også lanceret nogle øl, som kun har været tilgængelige i udlandet. Så som Sverige, Polen, Brasilien, Storbritannien, USA og Sydkorea. Medregnet dem kom der 134 øl fra Mikkeller i 2015.

Men 2015 var også året, hvor Mikkel Borg Bjergsø i samarbejde med amerikanske Three Floyds åbnede WarPigs Brewpub i Kødbyen, København. I et selskab seperat fra Mikkeller. Alene fra WarPigs nåede der at komme 66 øl i 2015.

Siden 2013 ejer Mikkel Borg Bjergsø også en tredjedel af To Øl. Her fra blev der lanceret 50 øl på det danske marked i 2015, foruden yderligere 9 øl, der kun har været tilgængelige i udlandet. I alt 59 øl.

Tre øl blev også lanceret af de seperate selskaber Gypsy Inc og Mad Beer, som Mikkel Borg Bjergsø er medejer af.

Men endelig skal samarbejdsbryg, der er foregået ved andre bryggerier, også tælles med. Dem var der 13 af, som Mikkeller var involveret i. Det var øl som f.eks. Beer Geek Speedway, SpontanBasil, Oude Geuze Boon Bone Dry Mikkeller Selection, Brett Mikkel’s IPA – lavet ved henholdsvis AleSmith, Lindemans, Boon og Surly.

Tilsvarende har To Øl været med i 8 samarbejdsbryg ved udenlandske bryggerier. Foruden WarPigs Brewpub var med i et enkelt brygget i udlandet. Black Flame, en Imperial Stout brygget ved Three Floyds, der sammen med Mikkeller står bag WarPigs.

Alt dette giver tilsammen hele 284 øl, som Mikkel Borg Bjergsø på den ene heller anden måde i 2015 var involveret i. Tilbage i 2014 var det tilsvarende tal 229.

Men allerede nu er det næsten givet, at det tal bliver endnu højere i år. 

Til foråret åbner Mikkeller Brewing San Diego i USA. Her er AleSmiths gamle bryggeri overtaget, men AleSmith står fortsat for den daglige drift. Mange nye øl må forventes her fra.

To Øl åbner Tapperiet Brus til sommer på Nørrebro, København. Et ambitiøst projekt i en tidligere fabrikshal ved biografen Empire. Hvor der skal mikrobrygges økologiske drikkevarer – inklusiv naturligvis øl. Mikkel Borg Bjergsø er også medejer i det nye selskab bag Tapperiet Brus.

Rekord øllisten:

Læs mere:

Book manden bag Beerticker, Peter Myrup Olesen til foredrag eller ølsmagning:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *