Fermentoren starter Dry & Bitter Brewing Company – går ind i Ølkollektivet

Søren Parker Wagner bliver nu fuldtidsbrygger. Viderefører Croocked Moon Brewing som et brand under det nye Dry & Bitter Brewing Company.

Dry & Bitter Brewing Company

Søren Parker Wagner og Jay Pollard er fra 1. januar medejere af Ølkollektivet – og starter samtidig Dry & Bitter Brewing Company. Bag Ølkollektivet stod i forvejen Simon Toft Hansen og Tobias Rieck, der startede henholdsvis Ølsnedkeren og Brøggeren.

Søren Parker Wagner og Jay Pollard ejer i forvejen ølbaren Fermentoren på Vesterbro, København – og navnet Dry & Bitter er ikke nyt. Deres selskab bag Fermentoren er Dry & Bitter ApS. Desuden står de også bag Fermentoren Aarhus, der åbnede i april. Her er Mads Jørgensen også medejer – han står for den daglige drift. I øvrigt har han en fortid som bestyrer på netop Ølsnedkeren.

Søren Parker Wagner stod i forvejen bag kontraktbryggeriet Croocked Moon Brewing, der fremover kommer til at fortsætte som et brand under Dry & Bitter Brewing Company. Foruden der også vil blive brygget husøl til Fermentoren barerne.

Ølfestival København 2014 Søren Parker Wagner

Søren Parker Wagner ved Ølfestival København i maj – han har skotske aner. Foto: Ole Svenningsen (RealHoppyAle)

Brugen af brygværket ved Ølkollektivet deles, hvorimod Dry & Bitter Brewing Company nu får opstillet deres egne gæringstanke – de er ankommet. I forvejen har Ghost Brewing deres egen gæringstank stående – den kom i oktober. Ølkollektivet lever hermed i høj grad op til navnet.

Med etableringen af Dry & Bitter Brewing Company bliver Søren Parker Wagner nu også fuldtidsbrygger ved Dry & Bitter – jobbet som gymnasielærer er sagt op. Han har også en fortid som brygmester ved Nørrebro Bryghus restaurantbryggeri.

Jay Pollard CBC 2014

Jay Pollard (th) ved Copenhagen Beer Celebration i maj

Ølkollektivet er i et tidligere mejeri ved Gørløse sydøst for Hillerød. I sommers købte Simon Toft Hansen og Tobias Rieck konkursboet efter Stronzo Brewing Co. og overtog samtidig lejemålet. Ølsnedkeren på Nørrebro skiftede hermed status fra brewpub til ølbar, da brygningen flyttede til det gamle mejeri.

Dry & Bitter lover fokus på amerikanske stilarter som IPA, Double IPA, Stouts og lignende. Men ellers satses der på fadlagring af bl.a. sure øl med f.eks. Brett. Først bliver øllet tilgængeligt som fadøl, men i løbet af foråret skulle det også komme på flaske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *