Sidste weekend havde det nye danske bryggeri Rocket Brewing Company forpremiere på deres øl ved Borefts Beer Festival i Holland. I næste uge – den 10. oktober – er der så Danmarks premiere.
To af de tre ejere bag Rocket Brewing Company. Thomas Schøn (tv) – der før arbejdede ved Mikkeller samt Kim Agersten, der tidligere var chefkok ved Mielcke & Hurtigkarl. De står for brygarbejdet ved det nye bryggeri, der er placeret i et nedlagt slagteri i Haslev. Den tredje medejer er Ulrik Lehrskov-Schmidt – han står for salg og administration.
Thomas Schøn (th) sammen med to ølnørder, der var meget glad for en sur øl fra Rocket Brewing Company. Supernova – en Flamsk Red Ale brygget eksklusivt til Borefts Beer Festival. Bryggeriet De Molen står bag denne årlige ølfestival, der er meget anerkendt blandt ølnørder.
Rocket Brewing Company’s stand med Thomas Schøn og Kim Agersten (th). Til venstre Martin Mostrøm, der står bag bryggeriets etiketter. Rocket Brewing får Danmarks premiere i næste uge ved Kihoskh på Vesterbro, København – fredag den 10. oktober kl. 18 – 22 (Kulturnatten aftenen). Tre faste øl får Danmarks premiere. Club Tropicana (5%) – en Pale Ale, Total Eclipse (8,5%) – en Oatmeal Stout og Zaccharine (8%) – en Barley Wine.
Rocket Brewing Company endte med, at måtte melde udsolgt af de eksklusive bryg til Borefts Beer Festival. Rocket Brewing havde en række øl med til Holland, der enten var brygget eksklusivt til Borefts eller ikke i første omgang bliver tilgængelig i Danmark.
- Brown Dwarf (9%): Imperial IPA
- Coffee Eclipse Cardamom (8,3%): Total Eclipse (Oatmeal Stout) med kaffe og kardemomme
- First Contact (6,3%): Saison med Amarillo humle
- Hypernova (10,9%): Flamsk Bruin
- Monks On Mars (9%): Tripel med appelsinskræl
- Supernova (6,6%): Flamsk Red Ale
- Zaccharine Bourbon BA (8%): Fadlagret Barley Wine
- Zero Gravity Borefts (6,7%): Brett IPA
Udover Rocket Brewing var der kun et dansk indslag mere med ved Borefts – nemlig Evil Twin Brewing. Stig Mansfeldt og Søren Schwartz stod for standen. Manden bag Evil Twin – Jeppe Jarnit-Bjergsø, var der ikke selv. Han bor jo nu i Brooklyn, New York, hvor han netop har høstet en stor succes. Han står bag ølbaren Tørst, hvor restaurantdelen – kaldet Luksus – har fået en Michelin-stjerne. Første restaurant nogensinde der har fået en Michelin-stjerne, selvom der kun serveres øl til maden. Canadieren Daniel Burns står for restaurantdelen. Stig og Søren på billedet arbejder i Drikkeriget, som Jeppe er medejer af. Ølimportør og distributør i Danmark og Europa.
Fotos: Martin Høgild, Rocket Brewing Company.
Læs mere: