Øl ved Kulturnatten i København 2014

Opdateret

Overblik over de øl og bryggeri relaterede arrangementer i København fredag den 10. oktober – dagen hvor der er Kulturnatten.

Rocket Brewing Company Kihoskh

Der er fri adgang til Kulturnatten i København, når man har købt et Kulturpas til 90 kr. Andre øl relaterede ting, der sker samme dag i København, er også medtaget på nedenstående oversigt.

Rocket Brewing Company (kl. 18 – 22, ikke et Kulturnatten arrangement):

Det nye Rocket Brewing Company får Danmarks premiere på deres øl. Det foregår i Kihoskh på Vesterbro. Det drejer sig om de her faste øl:

  • Club Trobicana (5%): Pale Ale
  • Total Eclipse (8,5%): Oatmeal Stout
  • ? Zaccharine (8%): Barley Wine – hvis den når at blive klar

Læs mere:

Hill Farmstead Brewery

Hill Farmstead Brewery ved Mikkeller Bar/Mikkeller & Friends (fra kl. 17, ikke et Kulturnatten arrangement):

Shaun Hill besøger Danmark, og der kommer 13 Hill Farmstead øl på ved både Mikkeller Bar og Mikkeller & Friends – læs mere:

Xbeeriment

Xbeeriments afskedskoncert på Taphouse (fra kl. 16, ikke et Kulturnatten arrangement):

Xbeeriment lukkede for 9 måneder siden, men nu kommer de to sidste fustager på ved Taphouse. Black Force One – 17 måneder gammel Imperial Stout, samt Når Enden er Sur er Alting Godt – 100% vildgæret øl med rabarber, der er lagret 2 år. Læs nærmere her.

Resten er egentlige Kulturnatten arrangementer.

Europæisk ølsmagning – Europa-Huset (kl. 18 – 21):

Europabevægelsen holder igen i år europæisk ølsmagning i Europa-Huset. Vi præsenterer dig for et udvalg af europæiske øl og giver dig samtidig mulighed for at få en snak med nogle af de danske europapolitikere. Der er flere smagningsrunder i løbet af aftenen.

Kissmeyer Beer Ebeltoft Kissmeyer 1914

1914 i et (smags)historisk perspektiv – Europa-Huset (kl. 18 – 18.50 og 19 – 19:50):

Smag Ebeltoft Kissmeyer 1914 fra Kissmeyer Beer. Denne Wienerøl er brygget ved Ebeltoft Gaardbryggeri til Livgardens Historiske Samling. I anledning af 100-året for indkaldelsen af Livgarden til Sikringsstyrken i forbindelse med 1. Verdenskrigs udbud. Ca. 1000 liter af brygget blev lagret på egefad ved Garderhøjfortet og efterfølgende blended med de resterende 7000 liter.

Udbruddet af 1. Verdenskrig i sensommeren 1914 fik stor indflydelse på danske forhold. Sikringsstyrken blev bl.a. indkaldt og forterne omkring København blev bemandet. Den Kongelige Livgarde blev fuldt mobiliseret og sendt til ”Nordfronten”, nord for København. Om end Danmark forblev neutral mærkede man følgerne af Den store Krig, der også satte sit præg på dagligdagslivet i København og i provinsen.

”1914”, der er en ny særlig markeringsøl for mobiliseringen af Livgarden til Sikringsstyrken i 1914, vil være omdrejningspunktet for formidling af særlige begivenheder og forhold, som havde relation til Den Kongelige Livgarde i tiden omkring 1. Verdenskrig.

Fortæller: Eric Lerdrup Bourgois Specialkonsulent, Historisk leder Den Kongelige Livgarde.

Livgardens Historiske Samling (kl. 18 – 24):

Her kan den ovennævnte nye Ebeltoft Kissmeyer 1914 øl også smages.

Kulturnatten 2014

Visit Carlsberg (kl. 17 til 22):

På årets Kulturnat er der fri adgang til hele Carlsbergs kulturhistorie, når Visit Carlsberg åbner alle døre for gæster med kulturpas. Dermed er der garanteret fascinerende oplevelser udover det sædvanlige for gæster i alle aldre – fra de små til de helt store.

Guidet introduktion til Carlsberg Museum – byens oprindelige Glyptotek – hvor kunstskatte hænger side om side med ikoniske personer fra Carlsbergs historie (til kl. 21.30)

Kom med på opdagelse i J.C. Jacobsens Gamle Carlsberg (til kl. 22.00)

Besøg bryggerhestene i stalden og kom med på en hestevognstur (til kl. 20.30)

Få en guidet oplevelser med fokus på øl og de inspirerende fortællinger fra J.C. Jacobsens oprindelige bryggeri (til kl. 21.30)

Kig ind i det moderne bryggeri og gå med i baren, hvor der altid er mere end 40 forskellige Carlsberg-produkter på køl (til kl. 22.00)

Derudover holder den store Brand Store åben med alt i merchandise, glas og øl til fedt udstyr til hjemmebaren. Og midt i den gamle bryggergård laver kokken (til kl. 21.00) en god, gedigen efterårsret, og der kan naturligvis købes øl, sodavand og kaffe.

Carlsberg – Jesuskirken (kl. 18 – 22:30):

Der vil i løbet af aftenen være mulighed for at besøge den rigt dekorerede krypt, hvor bryggerfamilien hviler, samt komme op i tårnet.