Hornbeer Ragnarok (6,5%): Ny Nordisk Øl.
Ragnarok er en øl brygget efter “dogmeprincipperne” for “Nyt Nordisk Øl”. De gode folk Christian Andersen, Anders Kissmeyer og Per Kølster har lagt hovederne i blød for at sætte gang i innovative bryggere. Målet har været at få kreativiteten til at blomstre. Hvordan vinfolkenes begreb ”terroir”, kan overføres til øllets verden. ”Terroir” kommer fra det franske ord ”terre”, der betyder jord. Det var oprindeligt et begreb inden for især vin. Det handlede om de særlige egenskaber som jordbund, beliggenhed, klima og geologi gav til vinen. I øllets verden handler det om de særlige forhold, der er gældende for bryggeriet, dets brug af råvarer mv. Her på vores bryggeri, Hornbeer” som er et gårdbryggeri, har vi rige muligheder for at benyttes vores terroir. ”Ragnarok” har vi brygget på korn fra egne marker. Vi har krydret med planter, som vi har plukket i skellet og i haven. Det er blade fra hindbærplanter, lyng og tørrede hyldeblomster. Vi har så til sidst i processen tilsat frugt fra haven og ladet øllet gære med den naturligt forekommende gær der kommer fra frugten. Resultatet er efter vores mening, en kompleks øl med en let syrlighed, der er opstået fra syredannende mikroorganismer. Man kan sammenligne ”Ragnarok” med naturvin, der jo også gærer med den naturligt forekommende gær.
Navnet ”Ragnarok” stammer fra den nordiske mytologi. Ragnarok er kaos da guderne slås mod deres fjender. Det er gudernes sidste slagsmål. En altødelæggende brand begynder og jorden går under. Men en ny og bedre verden opstår, og den bliver befolket af de få overlevende guder og mennesker.
Der er nu ikke så meget kaos i vores Ragnarok. Men der er bidrag fra alle ingredienserne og naturgæren. Så der er sødme, lidt bitterhed, lidt krydderi og så lidt syrlighed.
Ingredienser: Bygmalte, hvede, humle, gær, vand.
Hornbeer TopHop (4,7%): IPA.
TopHop er en humlet øl, en India Pale Ale det vil sige med moderat bitterhed på ca. 40 IBU, men med masser af duft og aroma fra den nyeste høst af humle. Vi har brugt de amerikanske humler centenniel, simcoe, cascade og amarillo. TopHop er med 4,7% alkohol, en noget lettere øl end traditionel IPA. Vi har brygget den med Munchenmalt og karamelmalte for at give den en smule sødme og lidt karamelsmag, og farven er blevet lys rav. TopHop er den perfekte øl til krydret mad, til de kraftige oste, blåskimmel og lignende – men TopHop går nu også fin alene.
Ingredienser: Bygmalte, humle, gær, vand.
Hornbeer Barrel Porter (7%):
Porter lagret 2 år på whiskyfad med Brett.
Hornbeer Blåbær Lambic (6%):
Blåbærøl med vildgær og Brett. 3 år på fad.
Hornbeer Bryggerens Syrlige Bemærkning (6-7%):
Udvalgte sammenstik af bryggeriets fade 6-7%. Ret sur!
Hornbeer Brun Gammeløl (6,5%):
Historisk øl brygget i samarbejde med Carsten Berthelsen. En, ja, brun øl med honning og lidt krydderi. Øl som i meget, meget gamle dage.
Hornbeer Bubbers Chili Porter (9%):
Med “lidt” ekstra chili.
Hornbeer Flemmings Red Ale (6%):
Let syrlig Flamsk Red Ale. 2 år på fad med Lactobacillus.
Hornbeer Ginger Ale (8%):
Ingefærøl.
Hornbeer Grog (8%):
Ny Nordisk med tyttebær, tranebær, honning. Let syrlig.
Hornbeer Kriek (6%):
Kirsebærøl med vildgær og Brett. 2 år på fad med Brett og Lactobacillus.
Hornbeer Sherry Barleywine (9%):
Barleywine lagret 3 år på sherryfad.
Hornbeer Sour Ale (7%):
Syrlig øl med Lactobacillus og Brett. Lagret 3 år på sherryfad.