Jyllands-Postens ølanmelder Christian Andersen har testet 5 danske påske- og forårsbryg.
Bedst bedømt bliver Påskebryg fra Midtfyns Bryghus, der får 5 af de 6 mulige stjerner:
En vidunderlig frisk pale ale, hvor aromaerne mere end bitterstofferne fra humlen for alvor folder sig ud. Der er aromaer af pære, passionsfrugt og papaya. En perfekt balance mellem sødme og bitterhed – måske en anelse på den søde side. Delikat syrlighed som kunne stamme fra umaltet hvede, som i en witbier. Faktisk er der lidt witbier over denne gave til påsken og, ikke mindst, påskebordet fra de gode bryggere fra Midtfyn.
- 5: Midtfyns Bryghus Påskebryg
- 4: Amager Bryghus Kåååd
- 4: Nibe Bryghus Mercator
- 3: Svaneke Bryghus Påskebryg
- 3: Aarhus Bryghus Forårsbryg
Læs mere:
- Anmeldelse: Påskeøl til enhver ret (Jyllands-Posten)