Informations Niels Ivar Larsen var med til lanceringen af Mad Beer onsdag, der skete i form af en Three Floyds/Mad Beer ølmiddag ved gourmetrestauranten Mielcke & Hurtigkarl. Mad Beer er et samarbejde mellem Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller og chefkok Jakob Mielcke.
Niels Ivar Larsens overordnede konklusion er: “Det er vanskeligt at tænke sig mere overbevisende argumenter for øllets retmæssige placering inden for avantgarde-astronomi end MAD Beers seks varianter.”
Tre af de seks nye øl bedømmes i Information i dag.
Salt – en Wild Ale på 4,5% – får de maksimale seks stjerner:
Salt, der kom med grillet banan, ål, løgbouillon og teriyaki, er en belgisk hvid ale brygget med gærede saltede blommer. En frisk og frugtig bouquet med indslag af honning, appelsin, kløver og koriander. Blommerne er knap så fremtrædende, og karboneringen ret svag. Salt og brettanomyces giver karakter.
Venencia Sherry Beer får ligeledes seks stjerner:
Venencia er en sherrylagret barley wine modnet gennem seks måneder på ammontilado-fade fra Lustau. Akkompagnementet var langtidsgrillet due med karljohan- svampe, svenske tyttebær og selleri. Dybrød sødme med mængder af sherry, flødekaramel, ahornssiurp og kandis, men også bitter hasselnød og læder.
Bitter får fem stjerner:
Til første ret – arktisk fjeldørred med shiso, skyr og ristet quinoa – blev serveret MAD Beers Bitter. Dristigt at starte en smagsodyssé med en IPA, endda inspireret af texanske chili-IPA’er. Det særlige raffinement er tilsætning af hjemmedyrket shiso, en japansk krydderurt, der spiller smukt sammen med humle ved at forlænge den bitre eftersmag. Næsen er floral med indslag af grønne pebernoter, citrus og græs.
Læs mere:
- Højt skum: Mesterkok møder mesterbrygger (Information)
- Nye øl: Mad Beer – de første øl fra Jakob Mielcke og Mikkeller samarbejdet (Beerticker)
- Mad Beer lanceres ved Three Floyds ølmiddag (Beerticker)