I dag – den 21. maj kl. 17 – markeres på Fermentoren i København, at Henrik Papsø har passereret 25.000 bedømmelser på RateBeer. Samt at han efter ansættelse som kommunikationschef ved Amager Bryghus hermed stopper bedømmelserne på RateBeer. Følgende øl er brygget i den anledning.
Stronzo Brewing Co. Mr. Papsø’s Sticky Rye (12%): Imperial Rye Stout (flaske).
Imperial Rye Stout aged on juniper wood.
Etiket: Kristian von Hornsleth.
Brygget ved BIE’s BrygLab.
Opdatering: Mr. Papsø’s Sticky Rye er med i både en natural og røget enebærtræ udgave.
Amager Bryghus Hr. Papsø In Black (5,5%): Black American Pale Ale.
”I rate – therefore I am”. These very few words were for many years the simple governing rule for Hr. Papsø to live by. For years he would seek out exotic and faraway places like Onetaka, Windischeschenbach, San Diego – yes even Køge – in his constant quest for the holy grail: that perfect beer.
What started as a way of spending time while being romatically involved with a certain girl at a youth hostel in Newcastle, NSW turned into a 25 year long passion of rating every beer he encountered.
With his faithful companinon – Mr. Pink – and his set of gold coated tasting thimbles always ready for action Hr. Papsø has now reached 25.000 ratings on the world’s most renowned beer rating portal www.ratebeer.com. And that for sure calls for a beer to celebrate.
“Hr. Papsø In Black” is such a beer combining three of the things Hr. Papsø really loves in a beer: that cool darkness, a fresh and crisp dryhopping and high drinkability. Be calm – be cool. Enjoy.
Ingredienser: Vand, Malte: Pale, Pilsner, Dehusked Chocolate, Cara-Hell og Cara- Aroma. Humle: Simcoe og Sorachi Ace. Gær: US Ale.
Cigar City Brewing Papsø’s Passion Fruit Porter (6%):
This 6% ABV beer was brewed with copious amounts of real passion fruit as a nod to Henrik Papsø, who was our inside man for Amager in getting certain special ingredients over there. He also has over 25,000 ratings on RateBeer!
Croocked Moon Brewing Paps à la Crème: Cream Ale
Det Lille Bryggeri Papsø Goes Pommie (9,1%): English Barley Wine (på flaske).
Her på Del Lille Bryggeri tog vi pænt imod opgaven, da Henrik Papsø spurgte, om også vi ville brygge en jubilæumsøl til hans fejring af 25.000 anmeldelser på ølportalen www.ratebeer.com. Udfordringen fra Henrik var klar: ”Nogle af jeres absolut bedste øl er jeres barley wines, men kan I også brygge en engelsk en af slagsen?” På Det Lille Bryggeri er vi måske nok mest til de amerikanske humler, men det skulle da ikke komme an på det! Papsø Goes Pommie er fyldt til randen med fremragende britisk Maris Otter malt og humlet med de britiske varianter Bramling Cross og East Kent Goldings – Henriks favorithumle hævder han… Og så har vi lagret den på et Sherryfad tilsat ekstra egetræsspåner for at give den et solidt fadpræg. Denne saftige og rustikke øl kan nydes nu – men kan også sagtens gemmes et år eller to.
Flying Couch Brewing Papsøs Belgian Boner (10,5%): Belgian Quadrupel.
Papsø har aldrig lagt skjul på sin kærlighed til stærkt, fyldigt og velsmagende øl. Og selv om ungdommens naive og begejstrede kærlighed til belgisk øl er falmet markant med den visdom og indsigt, som følger med årenes gang, så er der dog stadig mindst én belgisk øltype, som kan vække hans begejstring og opstemthed – vi taler naturligvis om den saftigste af munketyperne, en ægte belgisk Quadrupel. Trods liden af statur kan man nærmest bogstaveligt fornemme Papsø vokse betragteligt og klædeligt, når duften af overmodne, mørke frugter, kandis og alkohol rammer hans altid vibrerende næsebor. Hos Flying Couch lever vi af at skabe glæde, og aldrig er glæden større end når vi kan få selv små mænd til at vokse. Vi håber du vil nyde ”Papsøs Belgian Boner” med tilnavnet ”Munkens Milde Morgenjuice” – drik den gerne i store slurke!
Brygget ved Nørrebro Bryghus
Hornbeer Papsøs Hvid Hvede IPA: White IPA
Svaneke Bryghus Papsø På Polsk (6,8%): Lubliner Single Hop IPA. Også kendt som Chmielowe Piwko Lubelskie IPA.
Na zdrowie! Byen Lublins byvåben består af en vinstok og en gedebuk, men våbnet kunne lige så godt være pyntet med en humleranke, for Lublin området er kendt som Polens svar på den tjekkiske Saazregion. Lublin og Saaz humle ligner endda hinanden til en vis grad i smagen (fyrrenåle), men Lublineren har derudover nogle delikate nuancer af blomster og urter. Vi har brugt 12 kg Lubliner humle til 1000 liter af denne Ale og mener selv at have skabt en slags polsk IPA. For at gøre historien rund, så har brygmesteren oven i købet gnasket et helt glas polsk surkål under brygningen. Hvabehar?
Ugly Duck Brewing Co. Papsø In The Tropics (7,5%): IPA.
Når et menneske er nået så langt ud i tovene at han når en milepæl i form af 25.000 smagte øl, ville man normalt tilbyde vedkommende sin hjælp. Nu er der jo tale om Henrik Papsø – en ølaktivist og en rater af guds nåde – med ham er det anderledes. Vi fejrer hans deroute og brygger en øl i hans ære, Papsø In The Tropics er en stor øl på en lille flaske – lidt ligesom Papsø. Masser af tropisk humlearoma, solid maltfylde og en solid bitterhed afsluttet af den dejligste lange eftersmag.
Brygget af: Pale Ale malt, karamelmalt, Sorachi Ace humle, Citra humle og Cascade humle.
Ølsnedkeren Au Revoir Critique, Bienvenue Papsø (6,3%): Fadlagret Saison.
Saison lagret 2½ måned på fransk rødvinsfad og eftergæret med Brettanomyces Bruxellensis Trois i 6 måneder. Humle: Galaxy og Summer.
Læs mere:
- April: Papsøs 25K Celebration Bash den 21. maj på Fermentoren (Beerticker)