Kongebryg i Næstved havde i december premiere på de første øl fra det nye bryggeri. Her er de syv første øl, der er kommet indtil nu. I marts lanceres en påskebryg med safran. Der er i øvrigt en ølsmagning med Kongebryg på The Upper Hill i Slagelse på onsdag den 12. kl. 19.
Kongebryg III Peter Von Scholten (4,2%): Hasselnød Brown Ale.
Hasselnød Brown Ale med attitude. En dejlig fyldig øl, som leder tankerne hen på kakaoproduktionen på de vestindiske øer. Peter frigav slaverne og vi hylder hans handling med denne øl. Frie mennesker nyder øl bedst. Peter von Scholten Brown Ale kan med fordel drikkes når man føler sig aller mest retfærdig.
Malttyper: Maris otter pale ale, carared, munich type 2, havre, choko spelt & rug. Ristede hasselnødder & hasselnøddesirup. Bitter humle East Kent Golding, aroma humle Saaz.
WLP002, IBU 25, EBC 65
Kongebryg IV Slaget På Reden (7,7%): Stout.
Kongebrygs stolthed, en stout brygget i asken fra Kjøbenhavn. En hyldest til de modige danskere der stod imod de fæle engelske tropper. Kongebrygs stout har smag af brændt kaffe og chokolade og er specielt god til en eftertænksom aften foran brændeovnen.
Malttyper: Pilsner, munic, caramunic, cara aroma, dehusket speltmalt, havre, carafa dehusk type 2. Lokal honning. Bitter & aroma humle East Kent Golding.
WLP004, IBU 38, EBC 109
Kongebryg IX Knud Den Store (4,7%): Pale Ale.
Endnu engang rykker vi tankerne til England, som i virkeligheden er en dansk provins. Knud var ikke helt til bitter øl, men var dog betaget af den dejlige aroma som tørhumlingen giver. Kongebrygs Knud Den Store er en let sommerøl, som sagtens kan drikkes under fart i langbåden mod vest.
Maltyper: Pilsner, carared , munich type 2, havre. Bitter Saaz & aroma East Kent Golding, tørhumling Citra. Lokal honning, sød appelsinskal.
WLP080, IBU 44, EBC 7
Kongebryg XI Kejserinde Dagmar (7,6%): Russian Imperial Stout.
En Russian Imperial Stout brygget til ære for den dansk/russiske kejserinde – Dagmar. Denne type stout er ekstra mørk og ekstra stærk. Den er brygget specielt til det russiske hof. Kejserinde Dagmar er tilsat kirsebær og vanilje, for at gøre den særlig royal. Kun det bedste er godt nok til hoffet.
Malttyper: Pilsner , munich type 2, caraaroma, havre, choko rug & spelt & hvede, carafa type 1+3. East Kent Golding humle, kirsebær, vanilije frugt, egetræspåner – hårdt ristet. Lokal honning,
WLP004, IBU 58, EBC 160
Kongebryg XII Frederik Den 6. (5,2%): Kellerbier.
Intet øl uden bønder og intet bord uden øl, så høstøl skal der til. Når alt den dejlige malt kommer i hus, skal dette naturligvis fejres. Fredrik forstod dette og han havde en idé om, at frie bønder lavede den bedste øl. Derfor valgte han at ophæve stavnsbåndet. Netop denne handling har medført. at vi i dag brygger denne Kellerbier. En øl med hyldeblomst.
Malttyper: Pilsnermalt , Munich type 2 , Cara Hell , Cara Red , Havregryn & Melanodin. Bitter humle Saaz , aromahumle Smaragd. Lokal honning, hyldeblomst.
WLP080, IBU 22 , EBC 13
Kongebryg XX Erik Lam (6,2%): Belgisk Dubbel.
Erik Lam abdicerede fra kronen, så han kunne hellige sig den ædle kunst at brygge øl, og han var så flink at lade os arve hans 2 fineste opskrifter. Denne, den første, er en Belgisk Dubbel – rund og blød som den fineste pels.
Malttyper: Pilsner, abby , caramunich type 2 + 3, melanoidin, cara aroma, spelt chokolade, havre, carafa dehusk type 2. East Kent Golding humle
WLP540, IBU 24, EBC 88
Kongebryg XXX Erik Lam (9,5%): Belgisk Trippel.
Erik Lam abdicerede fra kronen, så han kunne hellige sig den ædle kunst at brygge øl, og han var så flink at lade os arve hans 2 fineste opskrifter. Denne, den anden, er en Belgiske Trippel, så dyb og kompleks at der ikke findes dens lige.
Malttyper: Pilsner, munich type 2, cara aroma, havre, choko rug & lys kandis. Bitter & aroma humle: Hallertau Northern Brewer.
WLP530, IBU 43, EBC 63