Aarhus Bryghus har introduceret fire nye øl.
Aarhus Bryghus 1964 Tribute (9%): Barley Wine.
1964 – TRIBUTE er en kraftig Barleywine på 9%. Netop Barleywine er en typisk engelsk øltype, en overgæret kraftig øl, som med sin styrke nærmest er vinøs. Denne øltype har sin oprindelse fra de mange krige mellem England og Frankrig. Englænderne var meget glade for den franske vin, men under krige var det svært at skaffe vinen, samtidig med at det nærmest var at fraternisere med fjenden at drikke fransk vin. Derfor udviklede man disse meget stærke øl og kaldte det Barleywine.
Vores 1964 – TRIBUTE er brygget som en hyldest til denne øltype, og lanceres fredag den 4. april, idet netop denne dag er helt speciel i Liverpool. Den 4. april 1964 toppede de populære Beatles-drenge Billboards TOP100 liste med ikke bare 1. pladsen, men også 2. pladsen, 3. pladsen, 4. pladsen og 5. pladsen.
Tribute fra Aarhus Bryghus er en årgangsøl, der vil blive mildere og blidere med tiden. Den er brygget af udvalgte bygmalte, sukker og den fineste aromahumle.
Aarhus Bryghus Black Monster (8%): Oak Aged Imperial Stout.
Black Monster er en videreudvikling af vores meget populære Imperial Stout. Imperial Stout er en sort øl på 8%, som ved første øjekast kan virke udfordrende. Vi har udviklet Imperial Stout som en mild Baltisk stout, med et nærmest feminint udtryk. Det har vist sig igen og igen, at vi med denne øl har ramt et segment af forbrugere, som sætter stor pris på den milde smag i denne kraftige øl.
Aarhus Bryghus Black Monster er brygget på de bedste malte og de mest kostbare aromahumler, hvorpå øllet er lagret på Glenlivet whiskyfade. Efter denne første lagring er øllet tilbageført til tank til endnu en lagring med tilsatte egespåner og frisk humle. Ved tapningen er der til hver flaske tilsat et sort monster. Monsteret opløses i øllet, hvorved øllet bliver ekstra kraftig.
Smagen af denne eksotiske øl er kraftigere, præget især af whiskyen og den tilsatte ekstra aromahumle i lagertanken.
Aarhus Bryghus Black Monster er brygget på bygmalt, uraffineret rørsukker og humle.
Aarhus Bryghus Golden Monk (6%): Dry Hopped India Pale Ale. Fadøl.
Dette er den første i en serie af nye øl som præsenteres i løbet af 2014 under arbejdstitlen Dry Hop.
Dry Hop er øl, som er tørhumlede med forskellige aromahumler. Det vil sige at vi efter gæring af en øl har overført øllet til en ny tank og tilsat ekstra aroma-humle. Da humlen ikke som normalt er tilsat i urtkedlen, så får man ikke i samme omfang fat i bitterstofferne, som stammer fra humlen. Til gengæld indeholder humle, som jo er blomsterne af en slyngplante, masser af æteriske olier. Disse olier koges i stor stil væk i urtkedlen. Her bevares de i øllet, så man får en fedme og en stærkt cremet, aromatisk fornemmelse i munden, nærmest som at spise øllet med ske.
Her er anvendt de to super klassiske aroma-humler Fuggles og East Kent Goldings. Øllet er tappet ufilteret. Humlernes indhold af olier giver en svag uklarhed, men vi har vurderet at fedmen i smagen til dels vil gå tabt ved filtrering.
Da Englænderne for snart 200 år siden skulle sende øl til kolonierne (Indien) var de nødt til at brygge det lidt stærkere end normalt og tilsætte store mængder for at øllet kunne holde sig, deraf navnet.
Aarhus Bryghus Mosaic India Pale Lager (5%): Fadøl, den anden øl i Dry Hop serien.
Den amerikanske humle ved navn Mosaic er kendetegnet ved et højt indhold af æteriske olier.
India Pale Lager er ved at udvikle sig til en egen ølstil på linie med IPA, India Pale Ale. Som navnet antyder er der tale om en øl med et lidt højere alkoholindhold end en almindelig pilsner, og med en kraftigere humling.