Det nye Mad Beer, der er er sambejde mellem Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller og chefkok Jakob Mielcke lanceres den 26. februar ved en ølmiddag. Det sker ved gourmetrestauranten Mielcke & Hurtigkarl på Frederiksberg.
Mad Beers øl er udviklet til at komplimentere mad. Der bruges sjældne specialingredienser, der skaber helt nye smagsindtryk inspireret af gastronomien.
Udover de nye øl fra Mad Beer ledsages den 6 retters middag også af øl fra amerikanske Three Floyds. Nick Floyd og Chris Boggess fra Three Floyds vil selv være til stede – et bryggeri der løbende udråbes til at være et af verdens bedste på RateBeer. Foruden de står bag verdens vel nok mest hypede ølevent – Dark Lord Day.
Opdatering 22. januar: Three Floyds øllene ved ølmiddagen inkluderer sjældne fadlagrede udgaver af Dark Lord – inklusiv en verdenspremiere.
Jakob Mielcke ejer gourmetrestauranten Mielcke & Hurtigkarl sammen med Jan Hurtigkarl. Restauranten er en meget tæt samarbejdspartner for Mikkeller. Stod i 2012 for maden ved den første udgave af Copenhagen Beer Celebration, hvor der var inkluderet mad i billetten.
Samarbejdet startede for tre år siden, da der blev holdt Three Floyds/Mikkeller ølmiddag ved Mielcke & Hurtigkarl. I 2012 var der Mikkeller/Struise ølmiddag ved restauranten, og sidste år var der Mikkeller ølmiddag med en række øl udviklet til lejligheden.
Mikkeller har endvidere brygget en øl til Mielcke & Hurtigkarl, der blev lanceret i 2011. En Belgian Strong Ale lagret 6 måneder på ex-Château d’Yquem.
Jakob Mielcke (tv) og Mikkel Borg Bjergsø ses her ved åbningen af Mikkeller Bar San Francisco sidste år, hvor Jakob Mielcke stod for en Beer Dinner. Beerticker PRO skrev første gang om Mad Beer tilbage i maj sidste år. Lang tid før Mikkeller og Jakob Mielcke nu selv offentliggør det.
Billetter til ølmiddagen sælges her:
- Mad Beer Brewing release (Billetto)
Three Floyds besøg ved Amager Bryghus sidste år:
- Amerikaner dage ved Amager Bryghus (Beerticker)