Beerticker.dk

  • Email
  • Facebook
  • RSS
  • Nye øl
  • Events
  • Øltests
  • Nyheder
  • Facebook

Jacobsen lancerer kogebog sammen med Hotel- og Restaurantskolen

28/08/2013 Af Peter Myrup Olesen

Humlen af Gastronomi Den tidskrævende burger

Husbryggeriet Jacobsen/Carlsberg og Hotel- og Restaurantskolen lancerer i morgen torsdag en ny kogebog – “Humlen af gastronomi – en bog om mad og øl og øl i maden”.

Som led i Copenhagen Cooking præsenteres bogen i Ny Carlsberg Bryghus, Ny Carlsberg Vej 130 i Valby torsdag den 29. august kl. 18 til 20. Her vil der være mad- og ølboder, hvor der bydes på retter, som er med i bogen. Billetter til 250 kr. kan købes her.

Humlen af Gastronomi Le bier muslinge

Nogle eksempler på de retter som er med i bogen:

  • Le bier muslinge difference (billedet herover)
  • Den tidskrævende burger, som er al tiden værd! (øverste billede)
  • Østerssuppe med spinatolie og hvidløgscroutoner
  • Rødspætte med brødhætte og smørstegte asparges samt ramsløgsskum
  • Oksetykkam, elementer fra øl, brændte noter, skorzoner, løg og urter fra skoven
  • Rabarberkomplot går kompot med Brown Ale og chokolade
  • Øllebrød med hvid chokoladecreme og rabarber

Humlen af gastronomi

Tilblivelsen af bogen præsenteres sådan her:

Hotel og- Restaurantskolen har det seneste års tid arbejdet tæt sammen med Carlsberg Danmark om at give landets kommende gastronomer og tjenere mulighed for igen at opdage øllets betydning i og til gastronomien.

Processen har været sådan, at eleverne har arbejdet i grupper, hvor de som udgangspunkt ikke kendte de andre i gruppen. Alligevel gik de dedikerede til opgaven.

Kokkeeleverne arbejdede så med forskellige råvarer, krav til indhold og opskrift, sæsonvarer, forskellige typer øl, legede og eksperimenterede sig frem. Tjenereleverne satte de rette øl, og til sidst præsenterede eleverne så deres retter med øl i og til for nogle strikse, men ærlige dommere, som derefter har udvalgt de bedste retter. Og det er dem, som du nu kan læse, nyde og lade dig inspirere af i denne bog.

Mange elever har kæmpet en kamp for at opnå at få deres mad med i denne bog. Cirka 700 elever har deltaget i undervisning i brygning, bryggerhistorik, sensoriken omkring øl og mad, ølsmagning samt praktisk arbejde med maden.

Skrevet i: Events, Nyheder Tags: Copenhagen Cooking, Hotel- og Restaurantskolen, Husbryggeriet Jacobsen, Jacobsen, mad

  • Facebook
  • RSS

Kommentarer

  1. Thomas Lauritsen siger

    29/08/2013 at 08:14

    Der er 4 opskrifter fra bogen her: http://www.gastro.dk/nyheder/fa-4-opskrifter-fra-hotel–og-restaurantskolens-nye-kogebog-humlen-af-gastronomi/

  2. Jesper rye siger

    30/08/2013 at 09:09

    Flot bog,. . Lige hvad vi øl-elsker har manglet. Giver super mange gode forslag til mad og øl.

Arkiv

Øllister

  • Nye danske øl 2018 – 1.825 nye øl (ny rekord)
  • Danske julebryg 2018
  • Nye danske øl 2017 – 1.622 nye øl
  • Nye danske øl 2016 – 1.424 nye øl
  • Nye danske øl 2015 – 1.298 nye øl
  • Nye danske øl 2014 – 1.108 nye øl
  • Nye danske øl 2013 – 927 nye øl
  • Nye danske øl 2012 – 756 nye øl
  • Nye danske øl 2011 – 616 nye øl
  • Nye danske øl 2010 – 590 nye øl
  • Nye danske øl 2009 – 604 nye øl
  • Nye danske øl 2008 – 647 nye øl.

Danske Ølentusiaster brugte før 2011 listerne til afstemningen om Årets Danske Ølnyhed.

Foredrag og ølsmagning med Beerticker

Ølfestival København 2014 Beerbliotek og Beerticker

Hold et arrangement med manden bag Beerticker, Peter Myrup Olesen. Et foredrag med eller uden ølsmagning. Om den danske ølverden siden år 2000 – den såkaldte ølrevolutions tidsalder.

Foredraget eksisterer i to versioner.

  • Den underholdende til ølforbrugere og interesserede.
  • Den mere seriøse og faktaorienterede til branchefolk.

For mere information skriv til:

Mail Beerticker

Foto: Ole Svenningsen, RealHoppyAle

Ølåret 2015 – Beerticker’s overblik

Nye danske øl 2015 medierne version 2

  • Rekordlisten: Nye danske øl 2015
  • Rekord: 1.298 nye danske øl i 2015 – nu 172 bryggerier
  • 404 øl’s forskel mellem Beertickers og Danske Ølentusiasters årslister
  • Medieomtale: Ny rekord – 1.298 nye danske øl i 2015
  • 15 bryggerier stod bag halvdelen af nye danske øl i 2015
  • Milepæl: For første gang over 1.000 nye øl brygget i Danmark i 2015
  • Hver tiende danske øl brygget ved Ølkollektivet
  • Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller involveret i 284 nye øl i 2015
  • Nye danske øl 2015: Markant alkoholprocent fald på to år
  • IPA er stadig den mest populære ølstil – hvad rykkede ellers i 2015?
  • Økologisk øl: 2015 var et gennembrudsår – dobbelt så mange på to år
  • Øl rekorder også i Hovedstadsområdet, Fyn, Nordjylland, Bornholm o.s.v.

Seneste tids tophistorier

Rekorder: Over 10.000 nye danske øl på 10 år – hele 1.825 nye øl i 2018

Nu over 200 danske bryggerier

Danske øl: Markant fald i gennemsnitlig alkoholprocent

Danske øl: Markant fald i gennemsnitlig alkoholprocent

Ølrekorder Danmark rundt i 2017 – rekordåret med 1.622 nye danske øl

Ølrekorder Danmark rundt i 2017 – rekordåret med 1.622 nye danske øl

Rekorder: 1.622 nye danske øl i 2017 – hele 30 nye bryggerier på et år

Rekorder: 1.622 nye danske øl i 2017 – hele 30 nye bryggerier på et år

Rekord: 1.424 nye danske øl i 2016 – nu 187 bryggerier

Rekord: 1.424 nye danske øl i 2016 – nu 187 bryggerier

Hvor mange nye danske øl kom der i 2016?

Hvor mange nye danske øl kom der i 2016?

De første vindere af Nordic Beer Challenge

De første vindere af Nordic Beer Challenge

Ølfestival København 2016 – et tilbageblik

Ølfestival København 2016 – et tilbageblik

Ølfestival København 2016 – åbningsdagen

Ølfestival København 2016 – åbningsdagen

Årets Danske Ølnyhed 2015: Hornbeer storfavorit, Midtfyns og Syndikatet kæmper

Årets Danske Ølnyhed 2015: Hornbeer storfavorit, Midtfyns og Syndikatet kæmper

Medieomtale: Ny rekord – 1.298 nye danske øl i 2015

Medieomtale: Ny rekord – 1.298 nye danske øl i 2015

Øl rekorder også i Hovedstadsområdet, Fyn, Nordjylland, Bornholm o.s.v.

Øl rekorder også i Hovedstadsområdet, Fyn, Nordjylland, Bornholm o.s.v.

Milepæl: For første gang over 1.000 nye øl brygget i Danmark i 2015

Milepæl: For første gang over 1.000 nye øl brygget i Danmark i 2015

IPA er stadig den mest populære ølstil – hvad rykkede ellers i 2015?

IPA er stadig den mest populære ølstil – hvad rykkede ellers i 2015?

Nyeste indlæg

  • Rekorder: Over 10.000 nye danske øl på 10 år – hele 1.825 nye øl i 2018
  • Nu over 200 danske bryggerier
  • Danske øl: Markant fald i gennemsnitlig alkoholprocent
  • Ølrekorder Danmark rundt i 2017 – rekordåret med 1.622 nye danske øl
  • Rekorder: 1.622 nye danske øl i 2017 – hele 30 nye bryggerier på et år
  • Rekord: 1.424 nye danske øl i 2016 – nu 187 bryggerier
  • Hvor mange nye danske øl kom der i 2016?
  • De første vindere af Nordic Beer Challenge
  • Ølfestival København 2016 – et tilbageblik
  • Ølfestival København 2016 – åbningsdagen
  • Årets Danske Ølnyhed 2015: Hornbeer storfavorit, Midtfyns og Syndikatet kæmper
  • Medieomtale: Ny rekord – 1.298 nye danske øl i 2015
  • Øl rekorder også i Hovedstadsområdet, Fyn, Nordjylland, Bornholm o.s.v.
  • Milepæl: For første gang over 1.000 nye øl brygget i Danmark i 2015
  • IPA er stadig den mest populære ølstil – hvad rykkede ellers i 2015?
  • Nye danske øl 2015: Markant alkoholprocent fald på to år
  • Økologisk øl: 2015 var et gennembrudsår – dobbelt så mange på to år
  • Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller involveret i 284 nye øl i 2015
  • 15 bryggerier stod bag halvdelen af nye danske øl i 2015
  • Hver tiende danske øl brygget ved Ølkollektivet

Copyright © 2025 ·Magazine Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind