Husbryggeriet Jacobsen/Carlsberg og Hotel- og Restaurantskolen lancerer i morgen torsdag en ny kogebog – “Humlen af gastronomi – en bog om mad og øl og øl i maden”.
Som led i Copenhagen Cooking præsenteres bogen i Ny Carlsberg Bryghus, Ny Carlsberg Vej 130 i Valby torsdag den 29. august kl. 18 til 20. Her vil der være mad- og ølboder, hvor der bydes på retter, som er med i bogen. Billetter til 250 kr. kan købes her.
Nogle eksempler på de retter som er med i bogen:
- Le bier muslinge difference (billedet herover)
- Den tidskrævende burger, som er al tiden værd! (øverste billede)
- Østerssuppe med spinatolie og hvidløgscroutoner
- Rødspætte med brødhætte og smørstegte asparges samt ramsløgsskum
- Oksetykkam, elementer fra øl, brændte noter, skorzoner, løg og urter fra skoven
- Rabarberkomplot går kompot med Brown Ale og chokolade
- Øllebrød med hvid chokoladecreme og rabarber
Tilblivelsen af bogen præsenteres sådan her:
Hotel og- Restaurantskolen har det seneste års tid arbejdet tæt sammen med Carlsberg Danmark om at give landets kommende gastronomer og tjenere mulighed for igen at opdage øllets betydning i og til gastronomien.
Processen har været sådan, at eleverne har arbejdet i grupper, hvor de som udgangspunkt ikke kendte de andre i gruppen. Alligevel gik de dedikerede til opgaven.
Kokkeeleverne arbejdede så med forskellige råvarer, krav til indhold og opskrift, sæsonvarer, forskellige typer øl, legede og eksperimenterede sig frem. Tjenereleverne satte de rette øl, og til sidst præsenterede eleverne så deres retter med øl i og til for nogle strikse, men ærlige dommere, som derefter har udvalgt de bedste retter. Og det er dem, som du nu kan læse, nyde og lade dig inspirere af i denne bog.
Mange elever har kæmpet en kamp for at opnå at få deres mad med i denne bog. Cirka 700 elever har deltaget i undervisning i brygning, bryggerhistorik, sensoriken omkring øl og mad, ølsmagning samt praktisk arbejde med maden.
Thomas Lauritsen siger
Der er 4 opskrifter fra bogen her: http://www.gastro.dk/nyheder/fa-4-opskrifter-fra-hotel–og-restaurantskolens-nye-kogebog-humlen-af-gastronomi/
Jesper rye siger
Flot bog,. . Lige hvad vi øl-elsker har manglet. Giver super mange gode forslag til mad og øl.