Brian Fogsgaard Jensen har testet påske- og forårsbryg for FavrskovPosten.
Mercator fra Nibe Bryghus får seks stjerner:
Fra lystbådehavnen i Nibe kommer en lækker krydret belgisk inspireret overgæret tripel. Mercator er en vinøs gylden ale med en flot hvid skumhat. En let drikkelig og alligevel kraftigt smagende øl. Mercator egner sig rigtig godt som ledsager til påskens middagsretter med lam og kylling. Mercator er brygget med økologisk rørsukker, salvie og mynte. Med sin vinøse karakter bør den friste folk som normalt ikke foretrækker øl.
Belgiske St. Feullien Cuvée du Pasques får ligeledes seks stjerner:
Den er en sødlig brun ale, fuld af smag, med et varmt kobberagtigt skær. St. Feullien er modnet i kældre og eftergæret på flaske, hvilket giver den en delikat aroma, fyldig og tiltalende krop samt et naturligt og cremet skum. Duften er af malt, valnødder og gær. Mundfølelsen er fuldfed og smagen har noter af blomme, karamel, peber og lakrids. I eftersmagen fornemmes den belgiske gær og en svag tør bitterhed, som afslører en øl i fuldstændig balance.
- 6: Nibe Bryghus Mercator
- 6: St. Feullien Cuvée du Pasques
- 5: Husbryggeriet Jacobsen Forårsbryg
- 5: Paulaner Salvator
- 4: Carlsberg Semper Ardens Easter Brew
- 4: Skagen Bryghus Haremissen
Læs mere:
- Påskefrokost skal nydes med øl (FavrskovPosten)