Ekstra Bladets ølanmelder Ole Madsen tester i dagens avis fire trappistøl. To øl får topkarakteren seks.
Chimay er ultimativt det største trappistbryggeri. Klosterets Blanche, som også kaldes for Chimay Triple eller Chimay Cinq Cents, er en livlig, gylden øl med flot, kridhvid skumkrone. Både i duft og smag er der aromatiske indslag af frisk gær, nybagt baguette, nelliker, koriander, peber og citrus. En vinøs, tør og sprød oplevelse. Den djævelsk forførende øl er glimrende til lyse, lagrede oste – men er også fin til almindelig tilbagelænet nydelse.
Nøddebrun klassiker med flot, holdbart skum. En rigtig kaminøl som også fungerer til søde desserter. Storladen frugtig og vinøs aroma med spor af chokolade, dadler, tørrede figner og nødder. Sødmefuld, dyb maltsmag i fin balance med humlen. Men det er som fadøl, at den nøddebrune Westmalle Dubbel fejrer sine største triumfer. Uanset hvad, så skal Westmalle under alle omstændigheder serveres i store pokalformede glas. Superb meditationsøl.
Ikke frit tilgængelig: Trappistøl (Ekstra Bladet)
Martin Petersen siger
apropos: http://blogs.jp.dk/durst/2012/09/09/trappisternes-hemmelighed/