Ekstra Bladets ølanmelder Ole Madsen smager på fire Portere og Stouts i dagens udgave af avisen.
Ladbykongens Øl fra Munkebo Mikrobryg får fem af de seks mulige stjerner. En Porter der er lagret med ristede egetræsspåner fra byggeriet af en kopi af Lydbyskibet – et vikingeskib.
Den fuldfede porter er ganske imødekommende med indslag af chokolade, kaffe og vanilje med en behagelig tør afslutning. Den sortbrune øl er et velsmagende lys i mørket.
Top Dancing Hippo fra Randers Bryghus får ligeledes fem stjerner – en Imperial Oatmeal Whisky Stout. Den er blevet tilsat irsk whisky og 60 procent af mæsken var havre og hvede.
Begge dele er med til at gøre øllet cremet, rundt og mildt. Derudover er der velgørende noter af engelsk lakrids, kaffe, whisky og tobak. Let bitter og tør finale. Sidst, men ikke mindst er de 8,8 procent gemt så godt væk, at flodhesten er en hygge- og meditationsøl.
Skriv et svar