Nye øl: Det Lille Bryggeri ved Ølfestival København 2014

Også i 2014 medbringer Det Lille Bryggeri mange nye øl til Ølfestival København.

Det Lille Bryggeri 400

Det Lille Bryggeri 400 (10,2%): Imperial Stout.

En kraftfuld Imperial Stout som er brygget i meget begrænset mængde, og vil aldrig blive brygget igen. En unik øl brygget med de bedste råvarer.

Ingredienser: malt (pilsner, biscuit, special B, black, chokolade), Humle (Warrior, Mt. Hood, Columbus, Centennial), mørk cassonade sukker, Gær (belgisk ale, portvinsgær). EBC: 400; IBU: 114; OG: 1.106 FG: 1.030.

Det Lille Bryggeri American Beauty 3.4

Det Lille Bryggeri American Beauty 3.4 (3,4%): Pale Ale.

Lækker sprød Pale ale på kun 3.4 % alkohol.

Det Lille Bryggeri Black Chili Lakrids

Det Lille Bryggeri Black Chili Lakrids (7,1%): Spicy Ale.

Black Chili Lakrids er en helt ny øl som har premiere på ølfestivalen. Sort øl krydret med chili og lakrids. De mørk ristet malte er harmonisk tilpasset øllen, så det hverken er en porter eller stout men blot en dejlig krydret mørk øl. Udfordrer dine smagsløg på den gode måde.

Det Lille Bryggeri 4 Grain IPA (8%):

Ny IPA tilsat både byg, hvede, havre og rug malt. Humlen er Warrior, Columbus og Citra. Tørhumlet med en IBU på 80.

Det Lille Bryggeri 400 Rom Edition (10,2%): Fadlagret Imperial Stout.

En kraftfuld egetræslagret Imperial Stout som er brygget i meget begrænset mængde, og vil aldrig blive brygget igen. En unik øl brygget med de bedste råvarer.

Ingredienser: malt (pilsner, biscuit, special B, black, chokolade), Humle (Warrior, Mt. Hood, Columbus, Centennial), mørk cassonade sukker, Gær (belgisk ale, portvinsgær) lagret på egetræ og Rom. EBC: 400; IBU: 114; OG: 1.106 FG: 1.030.

Det Lille Bryggeri 400 Whisky Edition (10,2%): Fadlagret Imperial Stout.

En kraftfuld egetræslagret Imperial Stout som er brygget i meget begrænset mængde, og vil aldrig blive brygget igen. En unik øl brygget med de bedste råvarer.

Ingredienser: malt (pilsner, biscuit, special B, black, chokolade), Humle (Warrior, Mt. Hood, Columbus, Centennial), mørk cassonade sukker, Gær (belgisk ale, portvinsgær) lagret på egetræ og whisky. EBC: 400; IBU: 114; OG: 1.106 FG: 1.030.

Det Lille Bryggeri Barley Wine 2011/2014 (10%):

Denne Barley Wine er brygget i 2011 og er gemt helt frem til 2014 på bryggerens lager. Brygget i meget begrænset mængde. Den lange lagringstid er med til at give øllen en viniøs karakter og god harmoni mellem malt og humle.

Det Lille Bryggeri Before & After Eight (5,8%): Chokolade Mint Porter.

Glæden ved at lave øl, er også at eksperimentere og udfordre sine egne og andres smagsløg. Denne øl er netop lavet for at udfordre og vise øllets spændende og mangfoldige verden. Chokoladen vi har brugt er Callebaut Ecuador 70% som er en mørk bitter chokolade. Der er brugt flere typer mint (Frisk, sirup og Polo mintpastiller).

Det Lille Bryggeri Belgian Sunset (9,3%): Belgisk Ale.

Inspireret af en Belgisk Tripel har vi brygget denne øl. Tilsat store mængder malt (pilsner og Carared) og lys kandis sukker. Humlen er Magnum og Mittlefrüh.

Det Lille Bryggeri Black Smoke (4,5%): Røgøl.

Det Lille Bryggeris Black Smoke er en Røgøl tilsat 4 typer røg malt. Malten der er brugt er den kraftfulde skotske tørve-røget peated malt, som kendes fra røget whisky, mørk kraftig dansk røgmalt fra Refsvindinge, den lettere tyske rauch malt og til sidst en belgisk Whisky røgmalt. Det er som navnet siger en sort øl, dog uden det er de mørke malte der dominerer men mere røgmalten.

Det Lille Bryggeri Celebration Ringsted (5,8%): Krydret Brown Ale.

I anledningen af Danske Ølentusiaster Ringsted afdelingen fylder 10 år i år. Er der blevet brygget en special øl til anledningen på Det Lille  Bryggeri. Inspireret af en Skotsk Ale tilsat lyngblomst.

Det Lille Bryggeri Citra Pale Ale (5,8%): Single Hop Pale Ale.

1 malttyper, 1 humletype. Kun den amerikanske Citra humle er brugt til denne Pale Ale. Prøv at smag den helt for sig  selv.

Det Lille Bryggeri Crazy Viking (7,9%): Rødbede/Brændenælde/Lakrids Ale.

I en tid hvor man i Norden gerne vil fremme de nordiske råvarer, har vi valgt at tage udfordringen op og lavet en Nordisk øl. Øllen er brygget på Dansk malt tilsat brændenælde som smagsgiver samt store mængder rødbede som har stået i 24 timer og lavet koldudtræk. Derefter er rødbeden tilsat urten når urten er stoppet kogningen. Rødbede er sammen med rå lakrids derudover tilsat direkte i gærtank under gæring. Prøv denne røde oplevelse med et pift af lakrids.

Det Lille Bryggeri Double Lakridsporter (8,8%): Lakridsporter tilsat ekstra lakrids.

Glæden ved at lave øl, er også at eksperimentere og udfordre sine egne og andres smagsløg. Double Lakridsporter er netop lavet for at udfordre og vise øllets spændende og mangfoldige verden. Lakrids er tilsat både i brygningen og under lagringen. Denne øl er storebror til Lakridsporter.

Det Lille Bryggeri Humlemord No. 10 Ten Hops (8,2%): Dobbelt IPA.

Humlemord er en ølserie, hvor vi bruger så store mængder humle, at vi kalder det  humlemord. 10 Hops = 10 amerikanske humletyper.

Det Lille Bryggeri Imperial Stout 2014 (10,2%):

Vores Imperial Stout 2014 er en kraftig Imperial Stout, med en god balance mellem malt og humle der er tilsat fignepure. 

Det Lille Bryggeri Røde Viking (7,9%): Rødbede/Brændenælde Ale.

I en tid hvor man i Norden gerne vil fremme de nordiske råvarer, har vi valgt at tage udfordringen op og lavet en Nordisk øl. Øllen er brygget på dansk malt tilsat brændenælde som smagsgiver samt store mængder rødbede som har stået i 24 timer og lavet koldudtræk. Derefter er rødbeden tilsat urten når urten er stoppet kogningen. Rødbede er derudover tilsat direkte i gærtank under gæringen.

Det Lille Bryggeri Special Imperial Stout (12,6%):

Vores Special Imperial Stout er i skrivende stund (1 måned før ølfestivalen) på gærtanken men målet er en kraftig Imperial Stout, med en god  balance mellem malt og humle.

Det Lille Bryggeri Stikkelsbær Tripel (8,8%):

Endnu et spændende eksperiment. Vi har her taget udgangspunkt i øltypen Belgisk Tripel som under gæringen er tilsat stikkelsbær som er med til at tilføre øllen en frisk syrlig frugtsmag.