Ekstra Bladets ølanmelder Ole Madsen tester i dagens avis fire danske julebryg.
Julebock fra Husbryggeriet Jacobsen får fem af de seks mulige stjerner:
Det er en klassisk bock som de oprindelige julebryg, og nøgleord er maltsødme, karamel og svage chokoladenoter. Fin allround-øl til julefrokosten, og selv til almindeligt smørrebrød fungerer Julebocken godt.
Det Gamle Bryggeri Brd. Olsens Julespøgelse 2014 – der er brygget ved Kongebryg – får ligeledes fem stjerner:
Herman Olsen, som er salgsleder i Superbrugsen i Fensmark, er en af de førende ølpushere i Danmark. Sammen med sin bror Jørgen står han bag Det Gamle Bryggeri, som i flere år har lavet julebryg i samarbejde med lokale bryghuse. I år er den brygget hos Kongebryg i Næstved, og selv om øllen er krydret med stjerneanis, kardemomme, kanel og havtang, tager krydringen ikke overhånd. Den mørklødede øl er velafstemt med noter af malt, svesker, nødder og selvfølgelig julekrydderier. Kort sagt, et velsmagende spøgelse.
- 5: Husbryggeriet Jacobsen Julebock (Carlsberg)
- 5: Det Gamle Bryggeri Brd. Olsens Julespøgelse 2014 (Kongebryg)
- 4: Humleland Mandarinen
- 4: Midtfyns Bryghus Jule Stout
Skriv et svar