Nye øl: Seks fødselsdagsøl mere fra Det Lille Bryggeri

Seks øl mere i anledning af Det Lille Bryggeri/Roskilde Øl’s 10 års fødselsdag den 1. september.

Det Lille Bryggeri Celebration Ale #4 Festbier (5%):

Denne øl er brygget i anledning af, at vi “Det Lille Bryggeri/Roskilde Øl” fylder 10 år den 1. september 2012. Denne øl er den 4. af 10 øl, som vi har valgt at brygge i denne celebration serie. 1 øl for hvert år. Celebration Ale #4 er en ale, hvor både malt og humle er fra vores naboland Tyskland. Maltprofilen er bestående af 2 malttyper (Pilsnermalt og tysk caramel malt). De tyske humletyper der er brugt er Magnum, Mittelfrüh samt Hersbrucker. IBU 22,3.

Brygget på malt, humle, vand og gær.

Det Lille Bryggeri Celebration Ale #5 Triple (9,8%):

Denne øl er brygget i anledning af, at vi “Det Lille Bryggeri/Roskilde Øl” fylder 10 år den 1. september 2012. Denne øl er den 5. af 10 øl, som vi har valgt at brygge i denne celebration serie. 1 øl for hvert år. Celebration Ale #5 er en Tripel, som har sit udgangspunkt i den belgiske øltype tripel, men vi har tilføjet vores eget præg som blandt andet udtrykkes i humleprofilen. Maltprofilen er bestående af 2 malttyper (pale ale malt og vienna malt). 3 humletyper (Simcoe, Nugget og Bramling Cross). IBU 46,1.

Brygget på malt, humle, vand, sukker og gær.

Det Lille Bryggeri Celebration Ale #6 Lærling IPA (5,5%):

Denne øl er brygget i anledning af, at vi “Det Lille Bryggeri/Roskilde Øl” fylder 10 år den 1. september 2012. Denne øl er den 6. af 10 øl, som vi har valgt at brygge i denne celebration serie. 1 øl for hvert år. Celebration Ale #6 er en Rug IPA, der har sit udgangspunkt i de Amerikanske IPA’er. Der er brugt masser af humle, som er tilsat hvert 5. minut under hele kogningen. Humletyperne der er valgt, er Warrior og Columbus. Maltprofilen er bestående af 4 malttyper (rug malt, munich malt, pilsner malt og caramel malt). IBU 74,4. Navnet, Lærling IPA, kommer af at bryggeren, har bedt Mike Murphy (amerikansk brygmester) lave en Mester IPA. Mike Murphy har lært os en del indenfor ølbrygning, i den tid han har boet i Danmark, og som modspil til hans Mester IPA, har bryggeren lavet Lærling IPA.

Brygget på malt, humle, vand og gær.

Det Lille Bryggeri Celebration Ale #7 Mester IPA (5,5%):

Denne øl er brygget i anledning af, at vi “Det Lille Bryggeri/Roskilde Øl” fylder 10 år den 1. september 2012. Denne øl er den 7. af 10 øl, som vi har valgt at brygge i denne celebration serie. 1 øl for hvert år. Celebration Ale #7 er udviklet af den amerikanske brygmester Mike Murphy, der har lært os utroligt meget i den tid, han var i Danmark. Det var derfor helt naturligt for os, at spørge om han ville udvikle en opskrift til os, i anledning af vores 10 års fødselsdag. Mike har valgt at lave en opskrift på en havre IPA. Der brugt masser af humle, der alt sammen er tilsat indenfor de sidste 10 minutter af kogningen. De valgte humletyper er: Chinook, Simcoe og til tørhumling Nelson Sauvin. IBU 70.

Brygget på malt, humle, band og gær.

Det Lille Bryggeri Celebration Ale #8 Hot Imperial Stout (10%):

Denne øl er brygget i anledning af, at vi “Det Lille Bryggeri/Roskilde Øl” fylder 10 år den 1. september 2012. Denne øl er den 8. af 10 øl, som vi har valgt at brygge i denne celebration serie. 1 øl for hvert år. Celebration Ale #8 er en kraftig Imperial Stout tilsat chili som er med til at gi lidt ekstra til denne øltype, den mørke maltprofil, tørheden fra brugen af store mængder humle og til sidst en varm eftersmag fra chiliens vidunderlige indvirkning. Maltprofilen er bestående af 4 malttyper (pilsner, mørk caramel, carafa og black malt). 2 humletyper (Magnum og Warrior). IBU 80,8.

Brygget på malt, humle, vand, sukker og gær.

Det Lille Bryggeri Celebration Ale #9 Beer ‘N’ Meat (10,1%): Lanceres snart.

Denne øl er brygget i anledning af, at vi “Det Lille Bryggeri/Roskilde Øl” fylder 10 år den 1. september 2012. Denne øl er den 9. af 10 øl, som vi har valgt at brygge i denne celebration serie. 1 øl for hvert år. Celebration Ale #9 er en kraftig ale, hvor både malt og humle er tilsat i store mængder, så det bliver en stærk harmonisk ale, der skulle passe til et godt måltid mad (prøv selv til en god oksesteg i et pokalglas). Celebration Ale #9 kan sagtens nydes for sig selv. Maltprofilen er bestående af 4 malttyper (pilsner, carabelge, abbey malt og munich malt). Humletyperne der er brugt er tysk Magnum og tjekkisk Saaz.

Brygget på malt, humle, vand, sukker og gær.

Celebration Ale #10 er hemmelig indtil den lanceres 1. september, hvor den er velkomstøl ved fødselsdagsmiddag.

Tidligere er Celebration Ale #1 Brown Ale, Celebration Ale #2 Saison og Celebration Ale #3 Pale Ale In The Sun lanceret.

Læs mere om åbent hus og festmiddag den 1. september: