Det Lille Bryggeri har følgende øl med ved Ølfestival København 2012 – 10. til 12. maj.
Det Lille Bryggeri Barley Wine 2012 (10%):
En gang om året brygges der Barley Wine. Denne Barley Wine er brygget med en stor portion rosinsirup. Den er helt frisk tappet og kan nydes nu eller gemmes mange år frem i tiden. Kommer senere på året i en fadlagret version (XO Cagnac fad).
Det Lille Bryggeri Celebration Ale #1 (5,5%): American Brown Ale.
Første øl i en serie der brygges i anledningen af Roskilde Øl/Det Lille Bryggeri´s 10 års fødselsdag der finder sted 1. september 2012. En frisk tørhumlet Brown Ale med den New Zealandske Humle Nelson Sauvin.
Det Lille Bryggeri Chokolade Chili Porter (5,8%):
Glæden ved at lave øl, er også at eksperimentere og udfordre sine egne og andres smagsløg. Chokolade chili porter er netop lavet for at udfordre og vise øllets spændende og mangfoldige verden. Chokoladen og chilien er tilsat både i brygningen og under lagringen. Chokoladen vi har brugt er Callebaut Ecuador 70%, som er en mørk bitter chokolade, der tilføjer øllen en behagelig og lækker eftersmag, chilien gi’r et ekstra pift.
Det Lille Bryggeri Chokolade Porter (5,8%):
Glæden ved at brygge øl, er også at eksperimentere og udfordre sine egne og andres smagsløg. Chokolade porter er netop lavet for at udfordre og vise øllets spændende og mangfoldige verden. Chokoladen er tilsat både i brygningen og under lagringen. Chokoladen vi har brugt er Callebaut Ecuador 70% som er en mørk bitter chokolade, der tilføjer øllen en behagelig og lækker eftersmag.
Det Lille Bryggeri Dark Roast (8%): Imperial Stout.
Helt ny imperial stout, tør og lækker. Kommer senere på året i en fadlagret version (Whisky Fad)
Det Lille Bryggeri Double Chili Lakrids Ale (7,7%): Spicy Ale.
Double Chili Lakrids Ale er helt ny, og udspringer fra vores Chili Lakrids som er utrolig populær. Prøv at udfordre dine smagsløg på den gode måde.
Det Lille Bryggeri Honning Witbier (6,8%):
Denne Honning Witbier er inspireret af de Belgiske witbier, og er den anden “hvede øl” fra Det Lille Bryggeri. Med 33% hvedemalt er denne witbier i den blide ende af skalaen for hvedeøl. Honning Witbier er tilsat koriander og acacie honning. Witbier er en ideel tørstslukker der bør nydes kold eller afkølet.
Det Lille Bryggeri Hop Hotel IPA (7,0%):
Denne flaske er hotel for 4 forskellige humletyper fra forskellige lande. Magnum fra Tyskland, Columbus og Nugget fra USA og Nelson Sauvin fra New Zealand. Det er en lækker, harmonisk IPA med en flot maltprofil suppleret med masser af humle. Med en IBU på 69 er Hop Hotel IPA i den kraftige ende af skalaen. Åben for hotellet og smag denne skønne IPA med en dejlig og varieret humleprofil. Vores nyeste IPA.
Det Lille Bryggeri Hoppy Time 1 (5,3%):
Det Lille Bryggeri Hoppy Time 4 (6,9%):
Det Lille Bryggeri Hoppy Time 8 (8,5%):
Hoppy Time serien er lavet med samme mængde råvarer men er henholdsvis kogt 1 time, 4 timer og 8 timer. Denne forskel i kogningen har betydning på smagen m.m. Hoppy Time er som navnet siger en bitter øl.
Det Lille Bryggeri Humlemord Autumn Harvest (6,9%): Æble IPA.
I efteråret plukkede vi æbler, vi lavede til Sirup, og brugte det til denne øl, der har en fin harmoni mellem sødme, bitterhed og æble. Humletyperne er med til at give øllen friskhed med noter af citrus og Æble. Humlemord er en ølserie, hvor vi bruger så store mængder humle, at vi kalder det humlemord. Kommer senere på året i en fadlagret version (Calvados fad).
Det Lille Bryggeri Hvede (6%):
Vores første hvede øl med 54,6% hvedemalt. En forsøgsøl, vi vil videreudvikle gennem respons fra vores kunder og os selv. Smag den og giv din mening til kende.
Det Lille Bryggeri Kaffe Chili Porter (5,5%):
Glæden ved at lave øl, er også at eksperimentere og udfordre sine egne og andres smagsløg. Kaffe chili porter er netop lavet for at udfordre, og vise øllets spændende og mangfoldige verden. Kaffen og chilien er tilsat både i brygningen og i tapningen. Kaffen er den Indonesiske Sumatra Lintong bønne.
Det Lille Bryggeri Kaffe Porter (5,5%):
Glæden ved at brygge øl, er også at eksperimentere og udfordre sine egne og andres smagsløg. Kaffe porter er netop lavet for at udfordre, og vise øllets spændende og mangfoldige verden. Kaffen er tilsat både i brygningen og i tapningen, og er den Indonesiske Sumatra Lintong bønne.
Det Lille Bryggeri Palisade Pale Ale 6,3%: Single Hop Pale Ale.
4 malttyper, 1 humletype. Kun Palisade Humle er brugt til denne Pale Ale. Prøv at smag den helt for sig selv.
Det Lille Bryggeri Røgøl #5 (5,8%):
Det Lille Bryggeris Røgøl #5 er en lækker kraftfuld øl tilsat 3 typer røg malt. Den kraftfulde skotske tørve-røget malt, som kendes fra whisky, mørk kraftig dansk røgmalt fra Refsvindinge samt den lettere tyske rauch malt. Den tyske humle er med til at give øllen en lækker harmoni. En god røgøl for den mere erfarne nyder af denne ølstil.
Det Lille Bryggeri Stouteri (12%): Imperial Stout.
Brygget i meget begrænset mængde (158 flasker) og for den erfarne øldrikker. Tilsat vanilje, kaffe og rom.
Det Lille Bryggeri Witbier (4,2%): Belgisk Witbier.
Denne Witbier er inspireret af de Belgiske witbier, og er den første “hvede øl” fra Det Lille Bryggeri. Med 33% hvedemalt er denne witbier i den blide ende af skalaen for hvedeøl. Denne Witbier er tilsat koriander. Witbier er en ideel tørstslukker, der bør nydes kold eller afkølet.
Desuden har Det Lille Bryggeri følgende kendte øl med ved Ølfestival København: Akkanak Fadbamse, Black Time 1, Columbus Ale, Dark Ale, Enebær Ale, IPA, Hr. Hansen Pilsner, Lakrids Porter og Sommerbryg.
[…] Tidligere er Celebration Ale #1 lanceret. […]