Nye øl: Amager Bryghus Batch 1000, Gone Porto

I morgen – lørdag den 28. februar – frigiver Amager Bryghus to nye øl. Det foregår kl. 10 til 13 på bryghuset, hvor de kendte øl Double Black Mash, Forårsbryg og Kåååd også igen er tilgængelige.

Amager Bryghus Batch 1000

Amager Bryghus Batch 1000 (6,5%): India Pale Ale.

Der er i sandhed løbet meget øl gennem tankene, siden Amager Bryghus slog porten op i april 2007. Tankene er blevet flere, vi er blevet flere og – indrømmet – så er vi måske nok også blevet lidt rundere. Men det er kun fordi, vi har det godt og prøvesmager grundigt på øllet!

Nu har vi brygget og smagt os helt frem til batch # 1000, og det vil vi gerne fejre med en af de øltyper, som vi ved, at mange er glade for: en saftig og humledryppende IPA med amerikansk inspiration.

Der er humle alle vegne i Batch 1000, en slags under mæskning og kogning, to andre i whirlpoolen og så tre forskellige under både første og anden tørhumling.

Tak for støtten til jer alle gennem årene her i betonhelvedet i Tårnby – vi var her ikke i dag uden jer.

Ingredienser: Vand. Bygmalt: Pilsner, Munich, Melanoidin. Humle: Herkules, Amarillo, Chinook, Simcoe, Citra, Mosaic, Sorachi Ace, Centennial, Gær: US-ale.

Amager Bryghus Gone Porto

Amager Bryghus Gone Porto (10%): Port Wine Barrel Aged Imperial Stout.

Gone Porto er en helt ny langtidskogt Imperial Stout fra Amager Bryghus, som vi har lagret i umådelig lang tid på store Niepoort portvinsfade. Det er der kommet en pænt saftig sag ud af. Helt uigennemsigtig sort med et cremet, lysebrunt skum. Duften er sveskeagtig og tydeligt oxideret – akkurat som en god årgangsportvin, mens smagen rummer både kakao og chokoladenoter, som leder frem til den varmende alkohol i finishen.

Gone Porto er en hygge- og nydeøl til de stille, eftertænksomme timer. Alternativt kan den anvendes som standardøl til familiefesten i Tårnby Selskabslokaler. Se DET ku’ blive en fest…

Ingredienser: Vand. Bygmalt: Pale, Warminster Low Crystal 50/100, Warminster Crystal 70/140, Warminster Crystal 400, Roasted Barley, Black. Rugmalt: Warminster Crystal Rye. Hvedemalt. Demerara sukker, Hvid sukker. Humle: Herkules, Chinook, Cascade. Gær: US-ale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *