Thisted Bryghus introducerer Hyllie og Weisse i økologiske udgaver, hvor der er brugt nye råvarer.
Thisted Bryghus Hyllie (Økologisk) (5%): Øl med hyldeblomst.
I forbindelse med at opskriften er blevet ændret til økologiske råvarer, har vi tilføjet økologisk æblesaft, som bidrager med frugt og lidt sødme til smagen. Resultatet er et nyt og velsmagende produkt, der ligger et sted mellem cider og øl – prøv den!
Thisted Bryghus Malthe (4,8%): Økologisk Mørk Lager.
Malthe var årets nyhed på Thisted Bryghus’ generalforsamling. Malthe er en økologisk mørk lagerøl med 4,8% alkohol. En mørk, men mild undergæret øl, med lidt mere restsødme end i en classic. Smagen går mod karamel og ristet korn. Mindre bitter end pilsner og classic.
Thisted Bryghus Weisse (Økologisk) (5%): Bryggerens Weissbier.
Weisse er brygget af lige dele økologisk hvede- og pilsnermalt. Hveden bidrager med en frugtagtig aroma og noget syrlighed, som sammen med den lave bitterhed, gør denne øl til et godt alternativ til den mere bitre pilsnerøl. Nydes bedst lige fra køleskabet.
Thisted Bryghus IPA (5,9%):
Vi har valgt at brygge en amerikansk inspireret India Pale Ale, med 5,9% alkohol, og med kraftig aroma fra amerikansk centennial og simcoe humle. Frisk og letdrikkelig tørhumlet IPA med medium bitterhed 40 IBU.
Thisted Bryghus Tripel (7,5%):
Vores brygmester har fra sine rejser til Belgien hjembragt inspirationen til denne lyse og aromatiske ale. Som en kobling til det nordvestlige Jylland, har han valgt at krydre den med håndplukket porse fra Nationalpark Thy. Resultatet er en liflig og krydret øl, der både egner sig godt til at nyde alene og som ledsager til den varme mad.
Kaj Framke siger
Hyllie var da økologisk i forvejen … Det er med økologi ligesom med lod- og vandret. Ting kan ikke være mere eller mindre økologiske – enten er de det eller også er de det ikke.
Peter Myrup Olesen siger
Nej, den har ikke været økologisk. For at være stensikker har jeg ventet med at svare, til jeg i går fik lejlighed til at snakke med brygmesteren ved ølfestivallen.