I travlheden op til Copenhagen Beer Celebration udkom Mikkellers bog om øl. Skrevet af manden bag Mikkeller – Mikkel Borg Bjergsø samt konen Pernille Pang.
Bogen starter ud med at fortælle historien om Mikkel Borg Bjergsø, og hvordan succesen Mikkeller blev etableret og voksede. Fortalt af manden selv.
Øllets historie samt mikrobryg og ølrevolutionen i udlandet og Danmark fortælles kort. Et kapital er helliget til de forskellige øltyper – inklusiv Mikkels anbefalinger af øl. Bogen fortsætter med gennemgå, hvordan man smager på øl – her er der også glas og drikketemperaturs anbefalinger.
En ganske pæn del af bogen handler om, hvordan man selv brygger øl – gennemgået trin for trin. Her er inkluderet opskrifterne på 25 Mikkeller øl – bl.a. Beer Geek Breakfast, Stateside IPA, Big Bad Barley Wine, Black Hole, Jackie Brown, Vesterbro Pilsner, Texas Ranger og It’s Alive. Men et par udenlandske er også medtaget – Firestone Walker Wookey Jack, The Kernel Imperial Brown Stout, Three Floyds Dread Double IPA og De Molen Hemel & Aarde.
En kapitalet er helliget kombinationen mad og øl, hvor det bl.a. anbefales hvilke øl, der er velegnet til forskellige typer mad. Ledsaget af 5 madopskrifter der kommer fra kokke på Noma, Mielcke & Hurtigkarl, Amass, Kiin Kiin samt Mission Chinese i San Francisco. Samarbejdspartnere for Mikkeller.
For et nærmere indtryk er her bogens indholdsfortegnelse – klik på billedet for at se den. Desuden kan man her se 5 sider fra bogen (pdf).
Bogen er i første omgang udkommet på dansk, men den er allerede solgt til et engelsk forlag, der distribuerer bøger til hele verden.
- Mikkellers bog om øl (Gyldendal)