For Gastro har Thomas Hoelgaard bedømt de seks premiereøl fra MAD Beer, som Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller og chefkok Jakob Mielcke står bag.
Venencia Sherry Beer bedømmes bedst med 96+ ud af de mulige 100 point. En Barley Wine lagret på Amontillado fade.
Mørk kobberfarvet med hvidt skum. Meget spændende aroma. Ikke overraskende er det første indtryk egentlig af Amontillado med amerikansk humle; amontilladoens læder, mørke tørrede frugt og snert af syre og mild oxidation (på den fede måde!) kombineret med frisk druesaft, pomelo og appelsin. I munden stor sødme, men heldigvis ikke den klæge, tunge sødme, der præger især mange amerikanske barley wines. Her er passende kulsyre til at friske op og så er der igen den voldsomt forfriskende og appetitvækkende sherrysyrlighed, som bare giver én lyst til hele tiden lige at skulle have en mundfuld mere. Det er også en øl med store gastronomiske muligheder; jeg tænker stegt foie gras, ristede svampe, braiserede oksehaler med et skud sherry i saucen eller et utal af verdens store tørre lagrede oste. Jeg har smagt uendelige mængder fadlagret barley wine, men dette er i en klasse, hvor meget få når op. Det er ikke så vanskeligt at brygge en stor, bredskuldret barley wine, men at brygge en elegant én, der holder sine 10%, og på samme tid føles dyb, intens, hyperkompleks og fnuglet; det er ikke bare svært, det er lige før, jeg vil kalde det kunst.
Der gives op til 100 point:
- 96+: MAD Beer Venencia Sherry Beer
- 94: MAD Beer Sur
- 92: MAD Beer Salt
- 91+: MAD Beer Bitter
- 88+: MAD Beer Sød
- 88: MAD Beer Umami
Læs resten af bedømmelserne her:
- Can I play with madness (Gastro)
Læs mere: