Nordjyske bryghuse: Det går godt ved os

Nibe Bryghus, Bryghuset Vendia, Løkken Bryghus, Skagen Bryghus og Søgaards Bryghus melder om positiv udvikling i salget af specialøl.

Nibe Bryghus fik som omtalt i 2011 for første gang overskud – 50.000 kr. TV2 Nord har talt med brygmester Antoni Aagaard Madsen:

– I starten troede vi, at vi skulle være landsdækkende og stå hos alle de store kæder af supermarkeder. Men vi er blevet klogere, i dag ved vi, at vores kerneprodukt er i vores nærområde, hvor vi i dag afsætter omkring 70 procent af vores produktion til.

Tendensen til det stigende salg gør sig også gældende. Det bekræfter en rundringning TV2 Nord har foretaget til en række nordjyske microbryggerier. Både Skagen, Løkken, Vendia og Søgaard bryghus melder om en positiv udvikling i salget af specialøl.

– Faktisk tror jeg finanskrisen har hjulpet til at skærpe vores forretningssans. Tidligere kunne vi sælge alt, men krisen har sat krav til os. Kunderne er blevet kritiske og ved hvad de vil have. Det har fået os bryggerier til at blive mere effektive, hvilket resulterer i gode resultater i regnskabet, siger Antoni Aagaard Madsen.

Det bør dog bemærkes, at Løkken Bryghus i det forløbne år er kommet under konkursbehandling. Men genåbnede hurtigt med nye ejere i et nyt selskab. Men alle de øvrige nævnte bryggerier har nu overskud.

Læs mere:

Trackbacks