Børsen har talt med Claus Tarstrup, der står bag Virklund Bryghus syd for Silkeborg.
Claus Tarstrup, Virklund Bryghus var tidligere ingeniør ved Scanview, hvor han i 10 år frem til 2002 stod for et salgskontor i Californien. Efterfølgende arbejdede han for Zonelabs.
Herefter lavede han et totalt karriereskift, og gjorde hobbyen ølbrygning til hans levevej. Inspireret af de mange nye mikrobryggerier han havde set starte op i USA. Claus Tarstrup siger til Børsen i dag:
– Herpå gik jeg seriøst til værks med at indhente tilbud på udstyr og lokaler, ligesom der var mængder af teoretisk viden om alle facetter af ølbrygning, jeg måtte sætte mig ind i. Jeg købte bryggeriudstyr, tappemaskine, etiketteringsmaskine, maltmølle mv. lejede mig ind i 175 kvadratmeter store lokaler i et naturskønt område i Virklund. Produktionen gik i gang i 2005. Jeg ville dog ikke slå ud med armene, før jeg var helt sikker på, at mine produkter var i orden, og derfor gik der hen ved tre måneder, hvor jeg nærmest arbejdede i hemmelighed. Den 31. marts 2006 slog jeg dørene op, og lancerede tre forskellige øl. Siden er endnu 11 kommet til.
Siden er der ansat en mand, og der kan nu brygges 750 l af gangen.
Claus Tarstrup er i øvrigt også formand for Danske Bryghuse.
Læs mere:
- Ikke frit tilgængelig: Øllet blev hans skæbne (Børsen)
[…] Virklund Bryghus i Børsen (Beerticker.dk) Filed Under: Nyheder & mikro Send nyheder, tips o.s.v. til: […]