Opdateret med oplysninger fra lanceringen
I en god sags tjeneste til brøndprojekter i Zambia. Årets anden store samarbejdsøl er allerede klar, efter den første udgave af SEVEN Imperial Stout blev frigivet på Nørrebro Bryghus i sidste uge – som 7 bryggere stod bag. Og igen foregår det under Nørrebro Bryghus’ regi.
Efter en længere pause er den tredje øl fra de “5 bryggere” nu klar. Udyret – en bourbonfadlagret imperial red ale på 9% – brygget på Nørrebro Bryghus marts sidste år. Den første – Æblebock (pdf), blev brygget på Svaneke Bryghus i november 2006 – lanceret marts 2007. Efterfulgt af Ûberpilz, som blev brygget på Raasted Bryghus i marts 2007.
Den lanceres på Nørrebro Bryghus mandag 19. januar kl. 15.30 – læs nærmere her (pdf), hvis man er interesseret i at møde op.
De fem bryggere er Gunnhild Kolvereid (Carlsberg), Christian Skovdal Andersen (Beer Here), Martin Jensen (Raasted Bryghus); Jan Paul (Svaneke Bryghus) og Anders Kissmeyer (Nørrebro Bryghus). Dette samarbejde udsprang sig af en studierejse til London i 2006, som foregik under SMB (Små og Mellemstore Bryggerier) en fraktion under Bryggeriforeningen. Christian Skovdal Andersen var dog ikke med til at brygge Uhyret, på grund af konkurrenceklausulen på et halvt år, efter han forlod GourmetBryggeriet/ Ølfabrikken.
5 af deltagerne i denne tur blev enige om at mødes igen – og naturligvis bryggede de så øl. Det blev til en tilbagevendende begivenhed, hvor de hver gang i samarbejde brygger en ny utraditionel øl. Overskuddet fra salget går så i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp til brøndprojekter i Zambia.
Da det her startede var Gunnhild Kolvereid ved Brewpub København, Christian Skovdal Andersen ved det gamle Ølfabrikken. Og Svaneke Bryghus har næsten ubemærket ændret navn fra Bryghuset Svaneke.
Bryggerne selv har denne beskrivelse af Udyret:
“Masser af krydret citrus og fyrrenålekarakter fra aroma- og tørhumlingen suppleres i øllets aroma af diskrete ege- og bourbonstrejf. Smagen er markant bitter og tør med karamel og humle i forgrunden, suppleret af både frugt, alkohol, bourbon og træ. Øllet har en solid og frugtig maltkrop, men virker stadig let drikkelig og godt balanceret med en lang eftersmag præget af blød bitterhed.”
Bortset fra 240 flasker, der kan købes på Nørrebro Bryghus og Svaneke Bryghus, kan den kun fås på fad på Nørrebro Bryghus.
De 5 bryggere mødes igen i juni eller juli på Svaneke Bryghus for at lave det fjerde bryg.
Læs mere:
Lancering af ”Udyret”, ”5 bryggere – én god sag’s” tredje øl! (pdf – Nørrebro Bryghus)
Udyret kommer! (Beer Here)
I en god sags tjeneste (Vestegnen)
Fra arkivet:
“Fem bryggere en god sag” lancerer ÆbleBock (pdf – Nørrebro Bryghus)
5 bryggere en god sag (s. 3, pdf – Nyhedsbrev Nørrebro Bryghus)
Fakta vedr. ”5 bryggere – en god sag” og deres første øl, ”ÆbleBock” (pdf – Brewpub København)
Fem bryggere bygger brønde i Zambia (Folkekirkens Nødhjælp)
ÜberPilz (Raasted Bryghus)
[…] De fem bryggere – tidligere omtalt her: […]