Opdateret med medieomtale
Med nu tre porse øl i sortimentet har Thisted Bryghus brug for endnu mere porse.
Den årlige plukning af porse dækket af Nationalpark TV fra Nationalpark Thy – de første 15 minutter af udsendelsen.
- Nationalpark TV 27/8 2010HD (video – Nationalpark TV):
Thisted Dagblad skriver om Thisted Bryghus traditionelle porseplukning, der har fundet sted siden Peter Klemensen i 1984 introducerede Porse Guld.
I år er 30 med til plukningen, der foregår lige nu over to til tre dage. Ca. halvdelen af bryggeriets 24 medarbejdere – resten er frivillige. Ledet af Mogens Mazanti, Bryghusets Venner samt Torben Steenberg – kendt fra Danske Ølentusiaster samt aktionær i bryghuset.
Thisted Dagblad skriver:
2003 udvidede bryghuset sit sortiment med Porse Guld Extra, som kræver 5,71 gange så meget porse som Porse Guld. Det var stadig i Peter Klemensens tid, og de øl skal bevares på sortimentslisten. Begge er efterhånden klassikere, sagde nuværende brygmester Henrik Sørensen. Men han har selv udvidet porsesortimentet med Porse Bock, hvortil der bruges en anden slags malt.
Det foreløbige mål er 50-60 kilo porse plukket, hvilket kan give smag til en 600.000-700.000 flasker øl. Men efterspørgsel stiger. Faktisk kører bryghuset netop i disse dage porseøl til tapning på de første 75.000 dåser til Fakta-kæden, så distributionen af Thy-produkter nu for alvor bliver landsdækkende. Så Henrik Sørensen vil ikke afvise, at det bliver nødvendigt med en ekstra plukkedag for at skaffe tilstrækkeligt lager af porse til de næste 12 måneders produktion.
Læs og se mere:
- Årets porse-produktion skal i hus (video – TV/Midt-Vest)
- Så plukkes årets porse (uddrag – Nordjyske.dk/Thisted Dagblad) – fuld tilgængelig for abonnenter her
[…] Nyt på Beerticker.dk – bemærk at artiklen der blev linket til i går, kun var et uddrag fra artiklen der bringes i Thisted Dagblad i dag: Thisted Bryghus årlige porseplukning er i gang […]