Madfestivallen Copenhagen Cooking finder sted 21. til 30. august. Et overblik over de øl relaterede arrangementer.
Eat 09 – madmesse – foregår i Øksnehallen 22. og 23. august, kl. 10-18. Følgende bryggerier deltager:
- Bryggeriet Skands: I anledning af Bryggeriet Skands 5 års fødselsdag har de specialfremstillet fødselsdagsbryggen – 5 år. Jubilæumsdråberne er en belgisk inspireret øl brygget på fem forskellige specialmalte, gæret med både øl og vingær, som giver en maltet og frugtagtig duft samt en vinøs smag. Tidligere omtalt. Desuden er den nye Øko-fryd med, som er en klassisk pilsner brygget på økologisk malt og økologisk new zealandsk humle. Skands havde forpremiere på en økologisk øl på Ølfestivallen i Valby i maj. Om den er lig den her er uvist.
- Bryghuset Braunstein
- Det Lille Bryggeri: Har brygget 4 nye øl til Mad & Vin i Magasin med premiere på eat 09. Ifølge seneste opdatering bliver det dog 3 nye øl, som får premiere på eat 09.
Slaget om Nørrebro: Mikkeller mod Niche Vine (Dette arrangement 26. og 27. august til 1.000 kr. er udsolgt): Kiin Kiin serverer maden og lægger arena til opgøret mellem det lille Vesterbro bryggeri Mikkeller og vinimportøren Niche Vine. Slaget gælder samspillet mellem mad og drikke. Det bliver en aften med udfordrende smagsoplevelser, og en aften hvor det skal afgøres hvilke vine og øl, der passer bedst til Kiin Kiins moderne thai køkken. Har øllet overhalet vinen inden om, eller er det stadig lillebroren i samspillet med gastronomi? Dysten går over 11 omgange: En middag med 11 serveringer alle parret med både en øl og en vin. Gæsternes stemmer afgør hvem der vinder – og der er kun plads til en vinder i det prestigefulde opgør.
Stærke øl og søde sager i Carl Jacobsens have: Øl og kager, ka’ man det? Ja, kom selv og oplev den spændende kombination. Denne dag åbner vi Carl Jacobsens smukke have med den charmerende tepavillon og mange skulpturer for offentligheden. En perfekt kulisse til en udflugt i det grønne med øl og kage. Ole Kristoffersen, konditor i Lagkagehuset, komponerer en lækker kagebuffet med øl, der matcher. En chefbartender fra Carlsberg Besøgscenter vil fortælle om de øl, der er brugt til kagerne og som går godt i spænd med de søde sager. 23. august kl. 14-16, Carlsberg Museum, Valby Langgade 1. Pris: 195 kr. Billetter kan købes via BilletNet.
Øl og østers i Carlsberg Museum: Carlsberg Museum, det oprindelige Carlsberg Glyptotek, danner rammen om en kulinarisk aften med højt til loftet. Mød Francis Cardenau (køkkenchef på Le Sommelier) og Morten Ibsen (brygmester på Husbryggeriet Jacobsen), som denne aften sætter hinanden i stævne. Med deres passion for henholdsvis østers og øl vil de servere friske østers og spændende specialøl. 25. august kl. 19-21.30, Carlsberg Museum, Valby Langgade 1. Pris: 495 kr. Billetter købes via BilletNet. Arrangør: Carlsberg Besøgscenter i samarbejde med Le Sommelier
Mixed øl og grill i Carlsberg Besøgscenters nye gårdcafé: Nyd en aften i de smukke, historiske omgivelser med en lækker grillmenu, kolde øl og god musik. Der tændes op i grillen og du kan sammensætte din egen øl- og grillmenu med kyndig vejledning af vores professionelle bartendere og kokke. 27. august kl. 18.30-21. Pris: 295 kr. / børn 150 kr. Billetter købes via Billetnet
Ølsmagning og friske fisk på Cap Horn: Cap Horn i Nyhavn afholder ølsmagning, hvor vi smager på og fortæller om den økologiske Cap Horn-øl og den gode Nyhavnsøl fra Ørbæk Bryggeri på Fyn. Cap Horns køkken tilbereder friskfangede danske fisk til Cap Horn-øllen. Kom og få en spændende oplevelse og lejlighed til at se, smage og røre ved ingredienserne, der danner grundlaget for disse kvalitetsøl. 24. august kl. 18. Pris: 198 kr. inkl. dagens fangst, ølsmagning og foredrag. Tilmelding: På telefon 33 12 85 04 eller på mail caphorn@caphorn.dk Arrangør: Cap Horn og Ørbæk.
Klimavenlig mad hos Nørrebro Bryghus: 3-retters klimavenlig menu inkl. en stor CO2-neutral Globe Ale hele ugen for 190 kr. hos Nørrebro Bryghus.
Peder Oxe Pale Ale: Restaurant Peder Oxe lancerer sin egen økologiske pale ale under Copenhagen Cooking. Øllen er brygget på det anerkendte Ørbæk Bryggeri på Fyn, og på denne aften kan man opleve den nye øl samt et udvalg af Ørbæks øvrige kvalitetsøl. Til smagningen serveres en lækker friskfanget dansk spisefisk tilberedt af Peder Oxes dygtige kokke. Få alle sanser vækket ved at dufte, se og røre ved ingredienserne. 26. august kl. 18, Restaurant Peder Oxe, Gråbrødretorv 11. Pris: 198 kr. (dagens fangst inkl. ølsmagning og foredrag) Tilmelding: Send en mail til reservation@pederoxe.dk. Oplyst til RateBeer at Peder Oxe Pale Ale er lig ØPA fra Ørbæk Bryggeri.
Arrangementet Carlsberg-mesteren i blindsmagning er blevet udskudt til et andet endnu ukendt tidspunkt.
Carlsberg Besøgscenter: Apropos arrangementer fra Carlsberg Besøgscenter er der følgende, som ikke er i Copenhagen Cooking regi. De hemmelige kældre, I Jacobsens fodspor, Brygger for en dag og Prøv en øl-blind-test. De foregår frem til 28. august. Se programmet for dem her.
Læs mere:
Christian Scheffel siger
Det er jo ikke fair at lave vin vs. øl på en Thai restaurant. Det mindste man kunne gøre var da at vælge noget mad hvor vinen havde bare en lille chance for at være med!