Halsnæs Bryghus er klar med første øl – Batch One – brygget på eget anlæg. Indtil nu er der blevet kontraktbrygget ved Herslev Bryghus. Bryganlægget blev købt fra Musikbryggeriet daCapo’s kunkursbo.
- Ægte hjemmebryg i hanerne (SN.dk)
- Dansk Ølmærke er overrakt til Halsnæs Bryghus. Øl-hæder (Frederiksværk Ugeblad)
Aldersgrænse – øl over 7% ikke længere truet: Folketinget til de unge: Drik bare videre (Ekstra Bladet)
- Jacobsen Vintage 3 – the World’s Most Exclusive Beer Points towards the Future (pdf – Scandinavian Brewers’ Review)
- Diskussion ved RateBeer: Vintage 3 (RateBeer)
- Kend din pusher (Mund-Fuld)
Thisted Bryghus: Besøg bryggeriet 20. maj. Nyheder fra Thisted Bryghus (ale.dk, Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Thisted)
Duelund Bryglade: Poul Højlund kommer til Hillerød 18. maj, hvor han præsenterer øl fra 7 midtjyske bryggerier. Maj 2010 – Nyhedsbrev #81 (ale.dk, Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Hillerød)
Hornbeer kommer til Svendborg 3. maj. Hornbeer på besøg! (ale.dk, Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Svendborg)
Gastropubs:
- De 5 gastropubber (aok.dk)
- Manglen på dansk pub-kultur (aok.dk)
- Tendens: Gastropubs popper op i København (aok.dk)
Viborg Bryghus: Ny bestyrelse i bryghuset (Viborg Bryghus)
Ølsmagning har der været i Odense: Jorden Rundt, april (ale.dk, Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Odense)
Ølsted: Ølsted Bryglaug oprettet (Horsens Folkeblad)
Arbejdsskader: Tænk med ryggen, når du bærer på bryggen (DR P4 København)
Journal of the Institute of Brewing videnskabelige artikler er midlertidig frit tilgængelige på nettet. Udgivet af Institute of Brewing and Distilling i London.
- Drikker mindre øl: Brewers not worried by beer consumption drop (Deutsche Welle)
- Ølfestival i Kiel (Vejle Amts Folkeblad)
Brasilien og Tyskland: A German recipe revolutionizing the Brazilian beer market (Deutsche Welle)
Bud Light reklame: Øl-strip: Smid tøjet for humle (video – Se og Hør)
Christian Scheffel siger
Bedste Gastropub indslag er helt klart Søren Franks “Manglen på dansk pubkultur”. Rent bortset fra at begrebet ikke er specielt elsket og de fleste pubber med god mad egentlig helst ikke vil have det hæftet på sig, så bliver det aldrig en gastropub uden først et være en pub. 0 fadølshaner eller fire haner GB, det kvalificerer sgu ikke.
Min favorit, White Horse on Parsons Green har efter hukommelsen 8 haner cask ale, og 8 haner kontinental specialøl, foruden et fornemt flaskekort. Kom op på det niveau, så kan I hænge et “Gastropub” skilt op bag i butikken…