Fuglsang tror ikke på brygning med umaltet byg – muliggjort via nyt enzym – er fremtiden.
Novozymes har lavet et nyt enzym – Novozymes Ondea Pro, som gør det muligt at brygge med umaltet byg. Allerede omtalt her i anden sammenhæng. Harboes Bryggeri har brygget den første øl – Clim8 Beer – med dette enzym.
Det medfører en mindre udledning af CO2, samt at der skal bruges mindre byg. Men uanset det klimamæssige aspekt må man gå ud fra, at bryggerier er interesseret grundet den besparelse det medfører.
Men hvor godt øl kan man brygge ved hjælp af det nye enzym?
Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik’s tekniske direktør Clas Fuglsang siger til DR P4 Syd:
– Jeg har smagt sådan noget såkaldt øl, og jeg tror altså ikke det er vejen frem. Der foregår jo også en ristningsproces, som giver smag, i forbindelse med maltningen, så det svarer til, at man vil servere smøreost i stedet for rigtig lagret ost.
Læs mere:
Frygter ikke ny metode til ølbrygning (DR P4 Syd)
Novozymes’ revolution i bryggeriindustrien (Nordvestnyt.dk)
Carlsberg/dir: Bruger enzymer for nogle millioner om året (Direkt via TV2 Finans)
Læs og se også her – inklusiv:
Bæredygtig revolution i bryggeriindustrien (Novozymes)
Brewing a beer without malt (video – Novozymes TV)
Harboe introducerer klimavenlig øl til danskerne (pdf – Harboes Bryggeri)
[…] på et universitet – omtalt før. Her brygges der direkte på byg – ikke malt – ved hjælp af nyt Novozymes enzym. DTU som bryghus […]