Opdateret: Navn ændret til Urban Nectar.
Stronzo Brewing Co. har følgende øl med ved Ølfestival København 2012 – 10. til 12. maj.
Stronzo Brewing Co. 1000 EBC (14%): Quadruple Mashed Imperial Stout. Premiere fredag den 11 maj kl. 18.
Det her er en voldsom øl. Faktisk er det svært at finde et enkelt ord der beskriver denne øl. Den er intimiderende, forførende og frygtindgydende… alt sammen på en gang. Ved synet af denne øl vil de fleste mennesker nok slå korsets tegn, erkende at de er ude hvor de ikke længere kan bunde, og diskret bede bartenderen om at servere noget der ikke direkte er indbegrebet af ondskab på flaske. Flydende ondskab… det dækker det vidst meget godt. Ond. Intenst mørkebrunt skum. Duft af kaffe, lakrids, chokolade, cigar, tjære og brændt gummi. Smagen er kraftig. Voldsomt bitter, med en balancerende sødme og et sandt overflødighedshorn af brændt og ristet malt.
Stronzo Brewing Co. Belgian Dark (Cherry Red) (10%): Belgian Dark Strong Ale med kirsebær og brett. 20 liter eksisterer.
Denne øl er ikke brygget af en munk i et gammelt kloster i Belgien. Den er brygget af en ugudelig københavner i et industrikvarter i Farum. Romantisk! Nu er det vel for *¤%&#@¤ indholdet af flasken der tæller, så klosterromantikken har jeg sparet jer for. Ikke at jeg har noget imod klostre… De munke tryller nogle fantastiske øl frem. Jeg har valgt at brygge denne øl med hele to forskellige klostergær, foruden en saisongær, og et skud brettonomyces. Hovedparten af dette bryg hygger sig lige nu på et 30 år gammelt træfad, men jeg tænkte at I da lige skulle have lov til at få en lille smagsprøve på denne lækre øl. Da den stadig er ganske ung har jeg lagret den på kirsebær for at give den lidt mere dybde og balancere sødmen fra malten.
Stronzo Brewing Co. Butcher’s Choice (7,5%): Imperial Red Ale.
Vi kender det alle sammen. Man står i baren og skal til at foretage aftenens sværeste valg – humle eller malt? Det har vi heldigvis løsningen på: Potent rødt øl med en fyldig maltsmag og en solid dosis amerikansk humle. Tørhumlet med Tomahawk og Chinook.
Stronzo Brewing Co. CA$H COW (11%) – Imperial Lager Stout der er blevet tilføjet ege chips og vanilje. Den endelige etiket er ikke klar endnu.
All start up companies are vulnerable in the beginning. Well as of now for Stronzo that’s a thing of the past. We have struck gold, with this gorgeous new recipe. Without further ado, I present to you: “CA$H COW”! Imperial Lager Stout.
This black beauty is brewed with 20% roasted malts at 11% Alcohol. The lager yeast leaves plenty of room for the roasted malts to dominate the palate, without being bullied by nasty esters. After fermentation we added some oak chips and bourbon vanilla for extra complexity. There are only 400 liters, which amounts to exactly 0,00001% og the total danish beer sales last year – so be sure to get your share of this tasty brew because the chance won’t come again soon.
Stronzo Brewing Co. Cous (10%): Marroccan Imperial Stout. 20 liter eksisterer.
Imperial Stout brygget med koriander, paprika, sort peber, kanel og Couscous.
Stronzo Brewing Co. Couz (10%): Marroccan Weizen Saison. 20 liter eksisterer.
Weizen Bock brygget med spidskommen, safran, kardemomme og Couscous. Øllet er gæret med tysk hvedegær og belgisk saisongær.
CousCouz Marroccan Black N’ Tan (10%) serveres desuden ved Ølfestival København. Ovenstående Cous og Couz, der blendes ved serveringen. Beerticker.dk anerkender ikke øl, der først blendes ved serveringen, som egentlig ny øl.
Stronzo Brewing Co. El Diablo (7,5%): Belgian Ale.
Det er sjældent at vi lader os diktere af traditioner og regler, men lige netop denne øltype er så fantastisk lækker, at vi absolut intet har imod at lave en fuldstændig traditionel fortolkning. Sådan næsten da. Vi har brugt 3 forskellige gærstammer i et forsøg på at kombinere den frugtige smag og aroma fra Chimay gæren, phenolerne fra Rochefort gæren og de krydrede og frugtige indslag fra Saison gæren. Resultatet er en frisk belgisk ale med en kompleks aroma og balanceret smag.
Stronzo Brewing Co. Honey Badger (18%): Double Imperial Honey Stout. 20 liter eksisterer.
Der er tale om et sandt møgsvin af en Imperial Stout brygget med ufatteligt meget honning og en massiv portion ristet malt. Denne øl er brygget i meget begrænsede mængder specielt til ølfestivallen. Honey Badger don’t give a shit!
Stronzo Brewing Co. Hop Lunch (2,5%): ½ IPA.
Der er tradition for at mikrobrygget øl skal være noget potens stads med høje procenter, og at man overlader det til de store bryggerier at lave alkoholsvage øl… ja så ender man op med noget tyndt sjask der knap nok kan kaldes øl. De fleste af de øl Stronzo har med til festivallen i år har nogle forholdsvist heftige procenter, men det stopper nu. Vi har besluttet os for at bevise at man sagtens kan lave øl med små procenter og masser af smag. Vi har som sædvanligt valgt at alliere os med humlen i kampen mod dårligt øl. Resultatet er en frisk og let øl med en kraftig smag og duft af humle. Tørhumlet med Cascade.
Stronzo Brewing Co. Urban Nectar (8,5%): Double Rye IPA.
Når man taler om nectar, så handler det normalt om blomsterne og bierne… Det skal vi ikke komme nærmere ind på her. Den latinske betydning af ordet er langt mere interessant og kan oversættes til noget i retning af gudernes drik – se det beskriver bedre indholdet af denne flaske… Øllet er knastørt, med en sprød krydret maltprofil fra de rigelige mængder af rugmalt. Aromaen er humle… absolut kun humle… og meget af det… frisk humle! Tørhumlet med Cascade, Chinook og Tomahawk – Ja jeg staver humlenavnene med stort!
Stronzo Brewing Co. Wine Is For Pussies (6,5%): Saison brewed with red grapes and brettanomyces. Premiere lørdag den 12 maj kl. 18.
Denne øl bevæger sig i grænselandet mellem øl og vin. Det er sådan set logisk nok når man tænker på at den foruden, malt, humle, gær og vand er brygget med røde druer – ligesom rødvin. Øllet er gæret med saisongær og brettanomyces. Størstedelen af øllet lagres på rødvinsfade, men vi har tappet en lille sjat til jer der kommer på ølfestivallen.
Stronzo Brewing Co. Wurstverkaufers Fuchter Traum (14%): Imperial Smoked Beer. 20 liter eksisterer.
Pølsemandens våde drøm – mere behøver vi vidst ikke at sige.
Stronzo Brewing Co. Wurstverkaufers Traum (9%): Smoked Imperial Porter. Premiere torsdag den 10 maj kl. 18.
Navnet på denne øl er noget sludder. Jeg er nemlig ikke pølsemand, men jeg kan godt finde på at drømme om den her øl om natten. Alle der har smagt en Schlenkerla ved at øl brygget på bøgerøget malt er noget af det bedste man kan udsætte sin gane for. Det er meningen at øl skal smage af røget pølse og bacon… Længere er den ikke! Da jeg fandt ud af at min nabo var slagter og tilmed har en rygeovn, så lå det lige til højrebenet at ryge noget malt og brygge noget fantastisk sort øl på det. Malten kom ind i ovnen, side om side med spegepølserne, og det har den ikke taget skade af. Resultatet er en fløjlsblød porter med en umiskendelig duft og smag af bacon og spegepølse.
Stronzo Brewing Co. Swagger Juice (7,8%): Espresso Rye Stout.
Denne øl er resultatet af vores julekalender på facebook. I løbet af december måned bestemte Stronzo’s venner hvilken farve, smag, duft, beskrivelse, navn og alkohol procent denne øl skulle have. Resultatet er en ualmindelig lækker og velbalanceret stout brygget med espressokaffe. Øllet er sort, med et tæt lysebrunt skum. Duften er præget af tørrede frugter, kaffe, chokolade og rugbrød. Smagen er blid og behagelig.
Stronzo Brewing Co. Swagger Juice Cigar Cedar Edition (7,8%): Cigar Cedar Aged Espresso Rye Stout. 20 liter eksisterer. Opdatering: Blev ikke frigivet.
Swagger Juice lagret på cigarkasser fra Montechristo. Cigarkasserne er lavet af cedertræ, og giver en lækker aroma og smag til øllet. Der er IKKE tilsat tobak til øllet.
Desuden er følgende kendte øl med ved Ølfestival København: Brown Stronzo, Golden Santa, Proud Stronzo, Påske Stronzo og White Stronzo.
[…] Brewing Co.: CA$H COW, El Diablo og Urban Nectar får premiere på torsdag den 26. april kl. 17 på Ølbaren i København. Ølbaren #164 : Stronzo […]