BrewDog, Nøgne Ø og Xbeeriment vil også være til stede på Mikkellers stand. Et overblik over de nye øl, som vil være med.
Mikkeller:
Festivaløllen:
- Festival Special Edition 2009 – Stella 0 – Amerikansk Strong Ale – 10,0% vol. Fad. Specialøl lavet til årets ølfestival. En krydsning mellem en IIPA, en Barley Wine og en Amerikansk Strong Ale. 10% velhumlet ondskab. Denne øl er ud over en meget lille mængde på fad flasket i 1300 stk. nummererede magnumflasker (1,5 liter). De bliver solgt i festivalboden til speciel festivalpris på kr. 119,- pr flaske (normal vejl. pris: 169,-). Desuden vil et begrænset antal ’festival-sæt’ bestående af én nummereret festivaløl og 4 speciallavede festivalglas blive solgt til kr. 239,- (normal vejl. pris: 339,-).
Special releases:
- Jordbær Lambic – 6.0% vol. Fad. Mikkeller X-serie. Spontangæret lambik tilsat jordbær. Lambikken har stået 2½ år på egetræsfad fra det belgiske lambikbryggeri Cantillon. De sidste 2 måneder med 400 gram jordbær pr. liter lambik. Fredag kl. 16:00 (5 cl pr. polet)
- Imperial Tart Frambozen Stout – 9.9% vol. Fad. Mikkeller X-serie. Fyldig og velhumlet imperial stout lagret i 2 måneder med 150g hindbær pr. liter. Fredag kl. 18:00 (5 cl pr. polet)
- Imperial Sour Kriek – 12.1% vol. Fad. Mikkeller X-serie. Blend mellem en 14.2% vol. sour ale lagret 1½ år på egetræsfad og en 10.0% vol. sour ale lagret 6 måneder på egetræsfad og 3 måneder på sure kirsebær. Fredag kl. 21:00 (5 cl pr. polet)
- Calvados Barrel Aged Barley Wine – 14.2% vol. Fad. Mikkeller X-serie. Blend mellem en kraftigt humlet Barley Wine lagret i 3 år og en Barley Wine lagret 15 måneder på Calvados fad. Lørdag kl. 21:00 (5 cl pr. polet)
Øvrige nye øl:
- Nugget Single Hop IPA – 6,9% vol. Fad. Den femte i serien af single hop IPA’er fra Mikkeller. Denne IPA er kraftigt humlet og tørhumlet med den amerikanske humletype Nugget, som indgår som bitterhumle i flere store amerikanske mikrobryggede øl.
- Tjekket Pilsner – 4,6% vol. Fad. Mikkellers fortolkning af en klassisk tjekkisk pilsner. Ufiltreret, upasteuriseret og tørhumlet med masser af nobel saaz humle. Na zdraví!!
Resten – ikke nye øl (alle fra fad): Single Hop Simcoe IPA, Single Hop Warrior IPA, Single Hop Cascade IPA, Single Hop Nelson Sauvin IPA, It’s Alive!, USAlive!, Drikkeriget DIPA, Draft Bear, Beer Geek Breakfast, Beer Geek Brunch Weasel, Black Hole 2007/2008, 黑 (2007), Big Worse 2007/2008, Monk’s Elixir 2007/2008/2009. Der bliver skiftet mellem de forskellige årgange.
BrewDog (James Watt og Martin Dickie vil selv være til stede):
- Devine Rebel – Barley Wine – 12,1% vol. Flaske. In a rock ‘n roll collaboration, two of Europe’s most extreme, experimental brewers – Mikkeller and BrewDog – have combined forces, talents and ideas to produce this innovative ale. Uniting inspiration, ingredients and people from around the world this beer was brewed and aged at BrewDog in Scotland. This rebellious beer is partially aged in oak Speyside whisky barrels and partially aged in stainless steel, combines an ale yeast and a champagne yeast and showcases a single hop variety. Lørdag kl. 20:00 (5 cl pr. polet)
Nøgne Ø:
- Le Vanilla Framboise Porter – 7,0% vol. Cask. Et “one off” kreativt stunt. En syrnet porter med god eikeprofil og bringebær. Vi synes vi har fått en fin balanse i denne helt sorte øl. Lørdag fra kl. 12:00
- Tyttebær – Vildtgæret Ale – 8,0% vol. Flaske. Et samarbeid mellom Mikkeller og Nøgne Ø. Et tyttebærøl brygget med Brettanomyces og bakterier. Ølet tok 9 måneder å gjære, og trengte ytterligere 8 måneders modning på flaske før det ble sluppet for salg. Denne ale er meget tørr og syrlig. De 1000 kg med håndpressede tyttebær, har satt et tydelig preg. Lørdag kl. 14:00-16:00
- Sunturnbrew – Barley Wine – 11,0% vol. Flaske. En kompleks barley wine med moderat røkprofil. Brygget på årets mørkeste dag. Lørdag kl. 16:00-17:00
- Dark Horizon 1st edition – Imperial Stout – 16,0% vol (ikke ny men bør fremhæves). Flaske. Vi synes vår første utgave av Dark Horizon nå har kommet til perfekt modning. Vi har derfor tatt med noen få flasker. Lørdag kl. 17:00-18:00 (5 cl pr. polet)
Xbeeriment:
- Den Sure Trækanon – Sour Ale – 6,0% vol. Fad. En sour ale gæret med både saccharomyces, lactobacillus og brettanomyces og derefter fadlagret på et lille, nyt egetræsfad. Meget små mængder! Der er kun et enkelt 10 liters fad til rådighed, så først til mølle. Lørdag kl. 13:00 (5 cl pr. polet )
- Saixon – Get the Funk Out! – Saison – 9,0% vol. Fad. En version af Xbeeriment Saixon, som til forskel fra den ’almindelige’ Saixon har gennemgået en tredje gæring med brettanomyces! Festival only! Lørdag kl. 18:00
Foruden Barack og Quad også er med (begge fad).
Mikkeller Beer Geek Breakfast 2009: ChallengeHanen. I samarbejde med Håndbryggerne (Stand nr. 4) præsenteres nogle af de Beer Geek Breakfast-versioner, der deltager i Mikkeller Beer Geek Breakfast Challenge 2009. Øllene kommer på hanen i løbet af weekenden. Vinderen afsløres lørdag kl. 17 ved Mikkeller standen.
Papsø siger
Wauw, var der kun disse 13 nye øl for mig tror jeg alligevel det ville være en hel festival værd.
Fra Amager ved jeg der kommer en Barley Wine, en DIPA, to versioner af Shaun og Mikes stærke “MurpHill” porter samt søreme en reinkarnation af “Little Grumpy Man” i meget begrænset mængde.