For hver solgt af de fire øl her giver Hornbeer en krone til Mødrehjælpen, der bl.a. op mod jul hjælper familier der har det svært.
Hornbeer Happy Hoppy Christmas (6,5%): IPA.
En ny humlet juleøl. Hvis du på et tidspunkt synes, at du har fået tilstrækkeligt af den søde juleøl, julegodterne og de andre ting vi går og nyder i julen, så skal du prøve en Happy, Hoppy, Christmas. Det er ikke en voldsomt humlet øl, men en mild IPA der er godt tørhumlet. Det er derfor en meget forfriskende øl, der gør rigtigt godt som en afveksling til den mere traditionelle juleøl. Humle er det gode modspil til den kraftige mad, og du kunne jo prøve med et glas Happy, Hoppy, Christmas juleaften til anden eller flæskestegen. Hvis du er typen der traver omkring juletræet og afsynger 10 julesange – herunder alle vers i “Et barn er født i Betlehem”, – så vil en kold Happy, Hoppy Christmas være en lise for sjælen efter alle strabadserne.
Hornbeer Helge (10%): Barley Wine.
En syrlig øl på 10 pct. med kirsebær Med Helge har vi ønsket at brygge en dessertøl der kan nydes i situationer, hvor man elles måske ville vælge en dessertvin – en portvin eller en sherry. Helge er af typen barleywine. Barleywine er en engelsk øltype, der opstod da Napoleon forhindrede englænderne i at importere vin. Så var gode råd dyre, når velstillede englændere skulle finde en erstatning for den vin, de nu havde vænnet sig til. Så fandt snarrådige bryggere på at brygge en rigtig stærk øl og uden for megen humle. Barleywine, eller bygvin, direkte oversat. Napoleon mødte frem ved Waterloo, så englænderne kunne igen få vin. Så blev barleywine glemt, indtil amerikanske mikrobryggere ”genopfandt” øltypen. Helge er vores bud på en barleywine med frugt. Den har syrlighed fra bærrene, og den er sød fra malten. Farven er rødlig. Vi har brygget den på pilsnermalt, münchenmalt, cholademalt, kirsebær, appelsinskal og humle. Drik den afkølet og helst af vinglas på stilk. Så bliver den rigtig flot.
Hornbeer Juleøl (2010) (7,5%):
“…rør blot ikke ved min gamle jul..” sådan hører vi hvert år, Bo Bendixen synge fra “Sikke en voldsom trængsel og alarm” Sådan er det også med juleøllet. Det har sin plads blandt mange andre tradtioner. Juleøllet har alle dage været kraftigere øl end hverdagsøllet – Hornbeer Juleøl er ingen undtagelse. Den holder sine 7½ pct. Vi har i år valgt at brygge vores juleøl efter belgisk forbillede. Der er anvendt gær fra belgisk trappistøl, og der er krydret ganske lidt. Der er smag er frugter, karamel og jul. Vi tillader os at citere Carsten Bertelsen fra bogen 24 juleøl. “Juleøl skal tages alvorligt, ellers ka’ det være det samme. For så kan vi lige så godt drikke den øl, som vi plejer i hverdagen. Vore forfædre indviede det godt indbryggede og krydrede juleøl med højtid, så derfor må velsmag og godt håndværk – i det mindste – være vor tids offer til guderne” Vi er helt enige i synspunktet: stå vagt om en god tradition, nemlig den gode juleøl.
Hornbeer Winter Porter (8,6%)
De mørke øl passer rigtigt godt til den mørke årstid. Hornbeer Winterporter er ingen undtagelse. Øllet er brygget på paleale-, münchen-, karamel-, chokolade- og ristet malt og der er brugt rigeligt med dansk bihonning. Vi har humlet moderat. Hornbeer Winterporter bør serveres ikke alt for kold – 12-15 grader er passende. Den passer rigtigt godt til desserter, til ostebord og helt alene
[…] Nyt på Beerticker.dk: Nye øl: Hornbeer Happy Hoppy Christmas, Helge, Juleøl (2010), Winter Porter […]