Beerticker.dk

  • Email
  • Facebook
  • RSS
  • Nye øl
  • Events
  • Øltests
  • Nyheder
  • Facebook

Nye øl: Hornbeer Broder Rus 2014, Dark Wheat, Elmely Kro Øl, Klassisk Kælder

24/08/2014 Af Peter Myrup Olesen

Hornbeer Broder Rus 2014

Hornbeer Broder Rus 2014 (5,2%): Klosterøl.

Årgangsøl 2014 brygget i begrænset oplag. Hvert år med en ny urt fra klostrets have.

Broder Rus er en klassisk klosterøl, mørk i farven og let krydret med urter fra klostrets køkkenhave. En tidligere ansat på Esrum Kloster, har givet navn til denne historiske øl.

Broder Rus er historien om en ung mand, som ansættes i køkkenet på Esrum Kloster. Rus er i ledtog med djævlen og drukner derfor kokken i suppegryden for at overtage hans plads og lokke de fromme munke i fordærv med syndigt kød, øl, kvinder og andre lyksaligheder. Rus´ forbindelse med Lucifer bliver afsløret. Abbeden forvandler broder Rus til en hest og fordriver ham fra klosteret. Derfor må han efterlade sin stegerist, som stadig kan ses på klosteret.

Men øllet er godt nok. Brygget af byg og hvedemalt, karamelmalt og ristet malt. Øllet er blevet på ca 5,2 % og er derfor rigtig fin til frokost, til middagen, ja, til alle tider !

Broder Rus øllet er opstået som et samarbejde mellem Esrum Kloster og mikrobryggeriet Hornbeer, der er et mikrobryggeri beliggende i Hornsherred.

Ingredienser: Bygmalte, hvedemalt, humle, hyldeblomst, gær, vand.

“Broder Rus”, maleri af Gunhild Rasmussen www.gunhilds-galleri.dk

Hornbeer Dark Wheat

Hornbeer Dark Wheat (5,2%): Økologisk. Dunkelweizen.

Dark Wheat er en økologisk, mørk hvedeøl. Dark Wheat er inspireret af den klassiske sydtyske “Hefe Dunkelweisse”. Farven er dyb mørk og skummet er beige. Dark Wheat er brygget med en udvalgt tysk hvedeølsgær. Nyd Dark Wheat afkølet, efter vores mening gerne ned til køleskabstemperatur. Om du så vil skænke den som man gør i Tyskland, er op til dig selv. Tyskerne tømmer næsten hele flasken, hvorefter man “slynger” den sidste “bundsjat” der indeholder en del gær, og hælder det ud over skummet.

Dark Wheat er en fin frokostøl, og hvis den nydes helt afkølet, er den rigtig velegnet en varm sommer dag på terrassen.

Dark Wheat er brygget efter økologiske principper – en naturlig vej at gå for bryggeriet Hornbeer, der i forvejen har taget mange initiativer for at nedbringe energiforbrug og CO2-udledning i forbindelse med brygningen af kvalitetsøl.

Motivet på etiketten er den krage, der tålmodigt hver eneste brygdag, venter på at bryggeren taber lidt mask fra brygningen som den kan spise. Resten bliver serveret for køerne på marken.

Ingredienser: Bygmalte, hvedemalt, humle, gær, vand.

“Mod nye mål”, af Gunhild Rasmussen www.gunhilds-galleri.dk

Hornbeer Elmely Kro Øl

Hornbeer Elmely Kro Øl (5,2%): Kellerpils med lidt umaltet byg fra Elmely Kro’s nabomark.

Vi er en sæsonbevidst kro med stor kærlighed til de lokale råvarer samt ærlig og smagfuld nutidig kromad.

Høj kvalitet til fornuftig pris, afslappet atmosfære – enkel kromad. Hos os lægger vi vægt på det overskuelige spisekort som byder på friske, lokale råvarer tilberedt med masser af kærlighed, smag, finesse og stor gastronomisk kunnen.

Elmely Kro Øl er undergæret ved kældertemperatur med let karamelsmag fra malten, lidt strejf fra hele bygkerner høstet på markerne omkring kroen og en velafstemt bitterhed fra frisk humle. Farven er som lys rav.

Ingredienser: Bygmalte, byg, humle, gær, vand.

“Elmely Kro”, maleri af Gunhild Rasmussen www.gunhilds-galleri.dk

Hornbeer Klassisk Kælder

Hornbeer Klassisk Kælder (5,2%): Økologisk. Wienerøl.

Klassisk Kælder er en økologisk, wienerøl. Wienerøl er en klassisk tysk øl, som dog aldrig har fået den store udbredelse i Danmark. Det vil vi gerne medvirke til at den får. Wienerøl er undergæret og med god smag fra de økologiske bygmalte. Vi har tilladt os at give vores wienerøl en lille drejning af vores smag. Vi har brugt lidt mere humle, og vi har tilsat en smule frisk humle til lagertanken. Klassisk Kælder har derfor lidt noter i retning af citrus og hyldeblomst. Det er den friske humle i lagertanken, der giver det bidrag. Farven er smuk ravfarve, og skummet er hvidt.

Klassisk Kælder er en rigtig fin frokostøl. Med masser af smag fra malt og humle, klarer den sit job som ledsager til god dansk mad uden problemer.

Klassisk Kælder er brygget efter økologiske principper – en naturlig vej at gå for bryggeriet Hornbeer, der i forvejen har taget mange initiativer for at nedbringe energiforbrug og CO2-udledning i forbindelse med brygningen af kvalitetsøl.

Motivet på etiketten, er den gravhøj der ligger på bryggeriets marker. Den har givet navn til gården hvor Hornbeer er placeret, Dyssehøjgård.

Ingredienser: Bygmalte, humle, gær, vand.

“Dyssehøj”, af Gunhild Rasmussen www.gunhilds-galleri.dk

Skrevet i: Nye øl Tags: Dunkelweizen, Hornbeer, hvedeøl, Kellerpils, økologisk, Wienerøl

  • Facebook
  • RSS

Arkiv

Øllister

  • Nye danske øl 2018 – 1.825 nye øl (ny rekord)
  • Danske julebryg 2018
  • Nye danske øl 2017 – 1.622 nye øl
  • Nye danske øl 2016 – 1.424 nye øl
  • Nye danske øl 2015 – 1.298 nye øl
  • Nye danske øl 2014 – 1.108 nye øl
  • Nye danske øl 2013 – 927 nye øl
  • Nye danske øl 2012 – 756 nye øl
  • Nye danske øl 2011 – 616 nye øl
  • Nye danske øl 2010 – 590 nye øl
  • Nye danske øl 2009 – 604 nye øl
  • Nye danske øl 2008 – 647 nye øl.

Danske Ølentusiaster brugte før 2011 listerne til afstemningen om Årets Danske Ølnyhed.

Foredrag og ølsmagning med Beerticker

Ølfestival København 2014 Beerbliotek og Beerticker

Hold et arrangement med manden bag Beerticker, Peter Myrup Olesen. Et foredrag med eller uden ølsmagning. Om den danske ølverden siden år 2000 – den såkaldte ølrevolutions tidsalder.

Foredraget eksisterer i to versioner.

  • Den underholdende til ølforbrugere og interesserede.
  • Den mere seriøse og faktaorienterede til branchefolk.

For mere information skriv til:

Mail Beerticker

Foto: Ole Svenningsen, RealHoppyAle

Ølåret 2015 – Beerticker’s overblik

Nye danske øl 2015 medierne version 2

  • Rekordlisten: Nye danske øl 2015
  • Rekord: 1.298 nye danske øl i 2015 – nu 172 bryggerier
  • 404 øl’s forskel mellem Beertickers og Danske Ølentusiasters årslister
  • Medieomtale: Ny rekord – 1.298 nye danske øl i 2015
  • 15 bryggerier stod bag halvdelen af nye danske øl i 2015
  • Milepæl: For første gang over 1.000 nye øl brygget i Danmark i 2015
  • Hver tiende danske øl brygget ved Ølkollektivet
  • Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller involveret i 284 nye øl i 2015
  • Nye danske øl 2015: Markant alkoholprocent fald på to år
  • IPA er stadig den mest populære ølstil – hvad rykkede ellers i 2015?
  • Økologisk øl: 2015 var et gennembrudsår – dobbelt så mange på to år
  • Øl rekorder også i Hovedstadsområdet, Fyn, Nordjylland, Bornholm o.s.v.

Seneste tids tophistorier

Rekorder: Over 10.000 nye danske øl på 10 år – hele 1.825 nye øl i 2018

Nu over 200 danske bryggerier

Danske øl: Markant fald i gennemsnitlig alkoholprocent

Danske øl: Markant fald i gennemsnitlig alkoholprocent

Ølrekorder Danmark rundt i 2017 – rekordåret med 1.622 nye danske øl

Ølrekorder Danmark rundt i 2017 – rekordåret med 1.622 nye danske øl

Rekorder: 1.622 nye danske øl i 2017 – hele 30 nye bryggerier på et år

Rekorder: 1.622 nye danske øl i 2017 – hele 30 nye bryggerier på et år

Rekord: 1.424 nye danske øl i 2016 – nu 187 bryggerier

Rekord: 1.424 nye danske øl i 2016 – nu 187 bryggerier

Hvor mange nye danske øl kom der i 2016?

Hvor mange nye danske øl kom der i 2016?

De første vindere af Nordic Beer Challenge

De første vindere af Nordic Beer Challenge

Ølfestival København 2016 – et tilbageblik

Ølfestival København 2016 – et tilbageblik

Ølfestival København 2016 – åbningsdagen

Ølfestival København 2016 – åbningsdagen

Årets Danske Ølnyhed 2015: Hornbeer storfavorit, Midtfyns og Syndikatet kæmper

Årets Danske Ølnyhed 2015: Hornbeer storfavorit, Midtfyns og Syndikatet kæmper

Medieomtale: Ny rekord – 1.298 nye danske øl i 2015

Medieomtale: Ny rekord – 1.298 nye danske øl i 2015

Øl rekorder også i Hovedstadsområdet, Fyn, Nordjylland, Bornholm o.s.v.

Øl rekorder også i Hovedstadsområdet, Fyn, Nordjylland, Bornholm o.s.v.

Milepæl: For første gang over 1.000 nye øl brygget i Danmark i 2015

Milepæl: For første gang over 1.000 nye øl brygget i Danmark i 2015

IPA er stadig den mest populære ølstil – hvad rykkede ellers i 2015?

IPA er stadig den mest populære ølstil – hvad rykkede ellers i 2015?

Nyeste indlæg

  • Rekorder: Over 10.000 nye danske øl på 10 år – hele 1.825 nye øl i 2018
  • Nu over 200 danske bryggerier
  • Danske øl: Markant fald i gennemsnitlig alkoholprocent
  • Ølrekorder Danmark rundt i 2017 – rekordåret med 1.622 nye danske øl
  • Rekorder: 1.622 nye danske øl i 2017 – hele 30 nye bryggerier på et år
  • Rekord: 1.424 nye danske øl i 2016 – nu 187 bryggerier
  • Hvor mange nye danske øl kom der i 2016?
  • De første vindere af Nordic Beer Challenge
  • Ølfestival København 2016 – et tilbageblik
  • Ølfestival København 2016 – åbningsdagen
  • Årets Danske Ølnyhed 2015: Hornbeer storfavorit, Midtfyns og Syndikatet kæmper
  • Medieomtale: Ny rekord – 1.298 nye danske øl i 2015
  • Øl rekorder også i Hovedstadsområdet, Fyn, Nordjylland, Bornholm o.s.v.
  • Milepæl: For første gang over 1.000 nye øl brygget i Danmark i 2015
  • IPA er stadig den mest populære ølstil – hvad rykkede ellers i 2015?
  • Nye danske øl 2015: Markant alkoholprocent fald på to år
  • Økologisk øl: 2015 var et gennembrudsår – dobbelt så mange på to år
  • Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller involveret i 284 nye øl i 2015
  • 15 bryggerier stod bag halvdelen af nye danske øl i 2015
  • Hver tiende danske øl brygget ved Ølkollektivet

Copyright © 2025 ·Magazine Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind