Nogle af følgende øl har været omtalt tidligere i år – men kun kort uden billede. Derfor er de medtaget for at få en komplet oversigt over nye øl fra Gundestrup Mejeri & Bryghus i år.
Gundestrup Mejeri & Bryghus Mejeristens Barley Wine 2010 (9,2%):
En kobberfarvet ale med behersket humlebitterhed. Maltsødmen er fremtrædende med toner af moden tørret frugt. ”Mejeristens Barley Wine 2010” er brygget af den engelsk pale ale malt ”Maris Otter”, münchener malt og lidt caramelmalt. Humlerne er engelske Fuggle og amerikanske Cascade. Humlebitterheden er ca. 45 IBU. ”Mejeristens Barley Wine 2010” er en stærk øl med rigtig megen smag, den bør nydes i små slurke gerne serveret i et stort cognacglas og med en temperatur på 10-14 grader. Barley Wine er ofte lagret i længere tid og opnår på den måde smagsnuancer af sherry og portvin. ”Mejeristens Barley Wine 2010” er lagret på tank i 6 måneder.
Øl brygget af: bygmalt, sukker, hvedemalt, majs, havre, humle og gær.
Gundestrup Mejeri & Bryghus Mejeristens Humlebock (7%):
En undergæret øl. Inspirationen er hentet i Tyskland, hvor bock har været brygget i ca. 400 år. Basismalten er en blanding af den traditionelle tyske Münchnermalt og den engelske Maris Otter malt. Maltsmagen er fremtrædende med stor sødme. Som modvægt til den store maltsødme er der i Mejeristens Humlebock brugt ekstra meget humle. Bitterhumlen er Cascade og aromahumlen er den traditionelle og berømte Saazhumle. Under kogningen er tilsat en anelse koriander og stjerneanis.
Øl brygget af: bygmalt, hvedemalt, havreflager, humle, malt, gær og krydderier.
Gundestrup Mejeri & Bryghus Mejeristens Hvedebock (6,8%):
Bryggeriets første ægte hvedeøl, hvor hvedemalten udgør 50%.Hvedebock’en er brygget til frigivelse på øllets dag 4-9-2010. Hvedebock’en er eftergæret på flaske og derfor er der gær i bunden af flaskerne. Ønsker du kun lidt gær i glasset hældes forsigtigt op og det meste gær efterlades i flasken, men ønsker du meget gær i glasset skænkes op tilder er en tredjedel tilbage, så rystes flasken let og resten af indholdet hældes i glasset.
Øl brygget af hvedemalt, bygmalt, havre, humle og gær.
Gundestrup Mejeri & Bryghus Mejeristens ”Æble-Hvede Øl” (5,8%):
En amerikanskinspireret hvedeøl med fynsk æble-most. Det er en lys, frisk og perlende øl. Skal nydes afkølet. Der er brugt en gær, der given et let krydret indtryk. Basismaltene er sammensat af pilsnermalt og palemalt. Hvedemalten udgør ca. 25 %, og endelig er der brugt carameliseret malt. Æblemosten udgør knap 20 % af det forgærbare materiale og er udelukkende fremstillet af Elstar. Mosten kommer fra ”Gårdmosteriet” i Hesselager. Humlerne er valgt så den amerikanske vinkel bibeholdes idet der er valgt de fremragende og aromatiske humler Centennial og Cascade, der begge er dyrket i USA.
Øl brygget af bygmalt, hvedemalt, æblemost, havre, humle og gær.
Sælges kun ved bryghuset og Restaurant 5 i Svendborg.
Gundestrup Mejeri & Bryghus Kulimarin (5,2%):
Den tredje øl, der er brygget til Kulinarisk Sydfyn . Navnet er sammensat af kuli fra kulinarisk og marin fra rosmarin. Kulimarin er brygget som en ESB (English Strong Bitter). Det er en ravfarvet øl med en fin maltsmag og en forfriskende bitterhed fra de engelske humler Fuggle og East Kent Golding. Bitterheden er på knap 40 IBU (International Bitter Units)
For at give øllet smag der passer til sommerens grillmad, er der tilsat et ekstrakt lavet af rosmarin. Maltsmagen kommer først og fremmest fra den fine engelske malt Maris Otter, dernæst fra to carameliserede malte og lidt chokolademalt. For skummets og mundfyldens skyld, er der brug lidt valset havre.
Øl brygget af: malt, havre, humle, gær og rosmarin.
Brygget i samarbejde med Svendborg Bryglaug.
[…] Nyt på Beerticker.dk: Nye øl fra Gundestrup Mejeri & Bryghus […]