Amager Bryghus Citra Weiss (5,2%): Hvedeøl.
En øltype, som der sjældent eksperimenteres synderligt med, er den tyske variant af hvedeøl Hefe Weizen eller Weissbier. Den er noget af det mest klassiske og konservativt stilrene, man kan forestille sig. Det vil sige, det var den indtil Amager Bryghus gav den et servicetjek…
Med Amager Citra Weiss parrer vi nemlig tradition og fornyelse. Basisøllen er helt klassisk med 40% hvedemalt og en tysk hvedeølsgær. Men det er humlingen, der er humlen ved det hele, om vi så må sige…
Vi har nemlig kastet vores drengede kærlighed på Citra, som er en ganske nyudviklet humlesort med kun ganske få år på bagen. Den klassiske Hefegær udvikler typisk let sødlige banantoner, og med vores tilsætning af Citrahumlen tager vi et skridt videre ind i universet af eksotiske frugter, for som humlens navn antyder, som er den garant for friske citrustoner som for eksempel grapefrugt, lime, mandarin, citron og har du et åbent sind kan du måske også finde papaya, ananas, mango, litchi, passionsfrugt og fyrenåle.
Det er lidt af et festfyrværkeri fra supermarkedets frugtafdeling – tag godt imod den. Vi synes selv den er noget af det mest forfriskende, vi har lavet.
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle og gær. 25 IBU.
Amager Bryghus RyeKing (7,7%): Rugstout med røgmalt.
Tilbage i maj 2010 havde vi her på Amager Bryghus besøg af en mand, som ved første øjekast kunne ligne Frank Zappas barnebarn – eller måske en ukendt lillebror til Snoop Dogg. Men navnet var dog ikke hverken Zappa eller Snoop men derimod Laffler, Mr. John Laffler fra Chicago, Illinois.
John er til daglig brygger på byens førende bryggeri Goose Island, og kontakten til ham opstod, da vi tidligere på året deltog i World Beer Cup i netop Chicago. Dengang spurgte vi John, om ikke han havde lyst til at brygge øl på Amager, som jo sådan lidt er Danmarks svar på Chicago – oh well, næsten…
John fik helt frie hænder og kom op med noget så sjældent som en letrøget Rugstout – derved var Amager RyeKing født.
I glasset står Amager RyeKing sort som beg med et lysebrunt skum. Hele 22% af malten stammer fra rug, og vi vil godt garantere, at det kan smages. RyeKing har en fantastisk robusthed uden nogensinde at være tung, mens røgen aldrig bliver overdøvende, men i stedet tilføjer et lille pikant strejf. Bitterheden er tør og kontant og kommer fra både de ristede malte og fra Northern Brewer humlen.
Vi er ret godt tilfredse med dette transatlantiske samarbejde, og er ikke et sekund i tvivl om, at du vil være ligeså, når du har smagt Amager RyeKing!
Ingredienser: Vand, bygmalt, rugmalt, havre, humle og gær. 80 IBU.
Lanceres lørdag 21. august – samtidig kommer Double Black IPA på flaske.
John Laffler, Goose Island Beer Co. – ses også i det her indslag, hvor han udtaler sig om Mikkeller Bar (video).
[…] medvirkede i dette TV2 indslag om åbningen. I den forbindelse var John Laffler med til at brygge RyeKing ved Amager Bryghus. Frau Kristina […]