Ole Madsen, redaktør på ØLentusiasteN er for tiden i gang med at udarbejde festivalguiden til Ølfestivallen i Valby. Han har nu lagt den tredje foreløbige og ukomplette udgave (pdf) af guiden på nettet. I denne opdatering optræder nedenstående nye danske øl, som ikke har været nærmere omtalt her på Beerticker.dk. Jeg kommer med en samlet oversigt til sidst, som inkluderer danske øl, som er kommet i 2009.
Det Lille Bryggeri:
- Chili Øl (5,3%): Chili hører til under et af vores mange spændende forsøg. Dette er en lys humlet øl, tilsat to typer chili under kogningen og gæringen. En spændende øl der udfordre smagsløgene uden at brænde ens mund af. Denne øl bør opleves.
- Mittelfrüh Ale (5,3%): Brygget med frisk Mittelfrüh humle. Mittelfrüh Ale er humlet under hele brygprocessen, først mashhopping derefter tilsat humle når kogningen har følgende tid tilbage 60 minutter, 30 minutter, 15 minutter, 10, minutter, fem minutter, et minut, hopback og dryhopping. Dette giver en frisk humlet øl, med en flot aroma af blomsterenge.
- Røg #2 (6,6%): Vores anden bryg hvor vi har brugt røgmalt. 70% røgmalt og 30% pilsnermalt, en type humle og en engelsk alegær er basis i denne anden øl med røgmalt fra Det Lille Bryggeri. En god harmonisk røgøl for nydere af denne ølstil.
- Sort Øl (5,3%): Sort øl hører til under et af vores mange spændende forsøg, denne øl er brygget med store mængder mørkristet malte som har stået i koldt vand i 24 timer og har kun haft forbindelse med den kogende urt de sidste fem minutter af kogningen. En spændende øl, hvor de mørke malte for lov til at dominere med der brændte nuancer.
Tidligere omtalte Lakrids Øl og BB Porter bør nævnes, da de indtil nu kun har kunnet købes ved Roskilde Øl.
Halsnæs Bryghus:
- Fabricius (5,5%): Pale Ale. Farven er gylden, maltprofilen er enkelt hvor det er humlen der former denne øl. Duftindtryk af citrus, nåletræ og hyldeblomster. Mundoplevelsen er smagen af lette malttoner, grapefrugt og tøret citrusfrugt. En meget læskende øl.
- Vådbinder (7,6%): En engelsk inspireret porter. Porteren er en kulsort øl med chokoladefarver skum. Kraftig duft og smagsnoter af mørk chokolade og hårdt ristet kaffe. Porteren er tilsat røget malt og god mængde humle, der giver en fin kompleksitet.
Poulsen (porse ale, 6% og rød) må være lig omdøbt Porserød (6%).
Midtfyns Bryghus:
- Barley Wine: Barley Wine (Bygvin) stammer helt tilbage fra Napoleonskrigene, hvor englænder måtte finde et alternativ til vin, da man anså det for upatriotisk at drikke franske vine. Midtfyns Barley Wine er også et godt alternativ til vin, og den passer godt til milde og cremede oste, men også til ”fed” mad som ” Osso Buco”, kalvekæber eller svineskank, eventuelt marineret i vores Barley Wine. Den høje alkoholstyrke og bitterhed suppleres godt af maltsødmen, og smagen af karamel, sirup og egetræ, gør denne Barley Wine til en øl med mange og varme smagsnuancer.
- Chili Tripel (9,3%): En belgisk inspireret Tripel, hvor bryggeren har haft frie hænder til pirre smagsløgene. En øl af de frække og hotte, hvor en blanding af krydderier og belgisk gær får frit løb. Samtidig er maltfylden og den milde humle med til at afrunde smagsbilledet og give en harmonisk smagsoplevelse.
Nørrebro Bryghus:
Følgende er de lovede festivaloverraskelser, som ikke er med i programmet. Ikke nødvendigvis helt lig de endelige navne.
- Ben’s Braggot (10%): Øl og mjød blend – er lig en braggot. Ben Millstein, Kodiak Island Brewing Co., gæstebryg i januar i år. Bryggeri på en isoleret ø i Alaska, USA. Læs mere (pdf)
- Saison Vermont Drie Fonteinen Blend (5,5%): Saison Vermont fadlagret 3 måneder på Pinot Noir fad, blendet med 3 år gammel ikke blendet belgisk 3 Fonteinen lambic.
- SEVEN Imperial Stout (Niepoort) (12%): Fadlagret 5 måneder på portvins egetræsfad. Hele 7 bryggere står bag denne øl, som tidligere er frigivet i ikke fadlagret udgave. Læs mere.
Royal Unibrew:
- Royal Stor Lys HAN (8,8%): Stærk pilsner. Meget lys og let med frugtnoter, men alligevel fyldig og stærk! Fås fra fad – men kun på denne ølfestival!
- Royal Stor Mørk HAN (6,1%): Lagerøl. Ufiltreret og upasteuriseret. Fås fra fad – men kun på denne ølfestival!
Søgaards Bryghus:
- Cream Ale (5%): En gylden og frisk sommerøl, med masser af humlesmag. En øl med fokus på amerikanske humletyper, der er velbalanceret af en middel krop der ender lettere cremet. Den cremet mundfylde kommer fra gavmilde mængder havre der forvandler øllet til en himmelsk mundfuld.
Plus surprise hanen: Fra denne hane vil vi i løbet af festivallen servere forskellige eksperimenter. Vi vil ikke her løfte sløret for, hvad der kommer på hanen, men det kommer helt sikkert til at være noget andet, end hvad der før er smagt fra Søgaards haner.
[…] Nye danske øl på Ølfestivallen i Valby – del 3 (Beerticker.dk) […]