Viborg Bryghus Skovgaard Bryg (10,5%):
Viborg Bryghus markerer Skovgaard Museets store Dronning Margrethe-udstilling samt Viborgs 950 års jubilæum som bispestad med den nye Skovgaard Bryg, der udsendes i nummererede flasker.
Brygmester Peter Schrøder lavede recepten til Skovgaard Bryg under et ”studieophold” på en australsk bar, der udelukkende sælger øl fra australske mikrobryggerier.
Den nye Skovgaard Bryg er på mange måder en helt unik øl. Med en alkoholprocent på 10,5 er det den hidtil stærkeste øl fra Viborg Bryghus. Og så er den blevet til efter australsk inspiration.
Da brygmester Peter Schrøder sidste år besøgte Australien, rundede han bl.a. en bar i Melbourne, der udelukkende sælger øl fra mikrobryggerier i den australske delstat Victoria. Siddende ved baren blev Peter Schrøder så inspireret, at han greb papir og kuglepen og på stedet nedskrev opskriften på et nyt bryg, som han ville lave ved en eller anden speciel lejlighed.
Den specielle lejlighed indtraf, da Peter Schrøder vel tilbage i Viborg blev bedt om at udvikle den nye Skovgaard Bryg. Han fiskede straks den hastigt nedkradsede opskrift frem. Recepten var klar. Og det er blevet til en øl med en ganske særlig karakter.
– For eksempel er Skovgaard Bryg sammensat af to forskellige bryg. Først er der lavet et undergæret bryg, der er kendetegnet ved en ren og klar smag. Dernæst er tilføjet et overgæret bryg, der har tydelige frugtagtige smagsnuancer. Øllet er ikke blevet filtreret, så det kan umiddelbart virke lidt uklart. Men når man får flasken på bordet, skal man blot holde den i ro og skænke forsigtigt. Så vil de tilbageværende små rester gær blive liggende på bunden, siger Peter Schrøder.
Læs også:
- Skovgaard Bryg – et unikt samlerobjekt (Viborg Bryghus)
[…] af ordet recept: Eksempel 1, Eksempel […]