Slotsbryggeriet Føniks Hildegard (9,2%): Mumme. Gæstebrygger Carsten Berthelsen.
Hildegard af Bingen var en af middelalderens mest begavede tænkere. Hun troede på blomsters og planters helbredende egenskaber, og i sine skrifter anbefaler hun: “… at man bør koge ølurten med humle, thi det giver øllet en god bitter smag, solid holdbarhed og en smuk skumkappe. Og det har en god indvirkning på sjæl og legeme.
I dyb respekt for denne vise kvinde har vi brygget en ale, som Hildegard – måske – kunne have komponeret i sit klosters bryggers.
Til Hildegard er der brugt en god del lys malt med tilsætning af en solid blanding af mørke malte. Og en nænsom portion kandissukker er tilsat for at hjælpe gæringen på vej. Bitterhumlen er fra Hallertauer, og der er tilsat velduftende aromahumle de sidste til minutter. IBU: 25.
Hildegard var således den første, der nedskrev fordelene ved humle i ølbrygning. Om øllen Hildegard siger Carsten Berthelsen yderligere til Beerticker.dk:
Min drøm var at lave en fusion af Ale nr. 16 og Chimay Bleue. Jeg ville lave en gammeldags bondeøl, som man kunne ha’ fået det på Hildegards tid – hvis man altså brugte godt med malt. Dette er en festøl – førsteurten.
Læs mere om personen Hildegard nederst her:
- Medlemsmødet på Føniks (ale.dk, Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Næstved)
[…] anden – klosterøllen Hildegard (9,2%) fra Næstvedbryggeriet Føniks er allerede frigivet. Navngivet efter nonnen Hildegard af […]