Et totalt overflødighedshorn af bryggere og råvarer.
Den næste øl fra Nørrebro Bryghus er et stort samarbejdsprojekt, som der står hele 7 bryggere bag – nemlig: Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller), Jacob Storm (Amager Bryghus), Peter Sonne (Nørrebro Bryghus og Halsnæs Bryghus), Mike Murphy (Gourmetbryggeriet), Shaun E. Hill (Nørrebro Bryghus), Christian Skovdal Andersen (Beer Here) og Rune Lindgreen (Djævlebryg). Var først kendt under navnet “Russian Imperial Stout Project”.
Pressemeddelelsen:
Syv af landets allermest innovative bryggere har samarbejdet om en variant af en af de mest vidunderligt udfordrende øltyper, der eksisterer. Nørrebro Bryghus’ amerikanske brygger, Shaun Hill, fik den fremragende idé at samle ekspertise og gode idéer fra Nørrebro, Amager, Djævlebryg, Mikkeller, Halsnæs, Gourmetbryggeriet og Beer Here og reglerne var såre simple: Skab en opskrift på en Imperial Stout. Kravene var, at øllet skulle være kulsort, minimum 80 bitterenheder (og det er meget!) og minimum 10 % alkohol.
Shaun påtog sig derefter den krævende opgave at samle opskrifterne i ét – vel at mærke med alle de foreslåede ingredienser til stede. Det viste sig en stor opgave, for opskriften endte på intet mindre end 17 forskellige malte, 5 sukre, 5 humler, figenpuré, espresso og andet godt. Kort sagt et overflødighedshorn af velsmag samlet i én og samme øl.
Øllets navn blev SEVEN Imperial Stout – navngivet efter de syv venners samarbejde. Øllet bliver frigivet i flere forskellige fadlagrede versioner i løbet af foråret og sommeren, men den ’rå’ version vil være til rådighed fra torsdag d. 8. januar kl. 17. Kom forbi Nørrebro Bryghus, Ryesgade 3, få en snak med bryggerne og få en gratis smagsprøve mellem 17 og 18.
SEVEN Imperial Stout – er resultatet af et omfattende samarbejde mellem 7 af Danmarks bedste bryggere, som alle har bidraget til opskriften på denne kulsorte øl på 12%. En intens aroma af kaffe og lakrids i harmoni med frisk humle er første indtryk, mens smagen er fyldigt bittersød med et overflødighedshorn af ristede elementer fra de mørkristede malte balanceret af den markante humlebitterhed. Eftersmagen er varm, fyldig og vedvarende.
De kommende versioner:
Jeg kan tilføje, at udover den ikke fadlagrede version, er der en på vinfad og en på portvinsfad. Det er endnu ikke besluttet, om de frigives som rene udgaver, eller de bliver blended til andre versioner.
Den danske rekordholder i at sende nye øl på markedet i 2008, fortsætter altså i samme stil i 2009. I 2008 blev det til 25 nye øl – inklusiv de 2 der kom under det helt nyetablerede Baldersbrønde brand.
Opdateret med denne omtale:
Flerbryggeriøl, Seven Imperial Stout (Allbeer)
[…] drejer sig om Mikkellers Beer Geek Brunch Weasel, Nørrebro Bryghus’ SEVEN Imperial Stout samt Péché Mortel fra Dieu du Ciel i Canada som alle får 6 ud af 6. Under overskriften […]