Jelling Bryghus Palisade (5,3%):
Palisade fra Jelling Bryghus er håndbrygget på en fyldig maltbase og er ved brygningen krydret med pors og egebark, som begge har været brugt i folkemedicinen i 1000-vis af år.
Recepten på Palisade er blevet udviklet som en del af brygger Torsten Reffstrups uddannelse til Diplombrygger, hvor hans projektopgave var en række prøvebryg og vurdering af forskellige recepter på Palisade.
Palisade er brygget uden Humle og kan derfor også nydes selvom man har humleallergi.
Jelling Bryghus har tre nye øl på vej:
Påskebryggen kommer til at bære navnet “TanmarkR but” som er synonym med Thyra “Danebod”, altså Danmarks gave, eller Danmarks pryd, som blev dronning Thyra´s tilnavn. På samme måde håber jeg at påskebryggen “TanmarkR but” bliver en gave til danske øl-elskere; mørk-gylden, fyldig, kraftfuld og duftende.
Yderligere arbejder bryggeren på en ny, sort øl. “Jernbyrd” som i sin endelige form vil blive den hidtil kraftigste øl fra Jelling Bryghus, både hvad angår smag og styrke. Enthusiaster! I kan roligt glæde jer!
En anden type øl, som bryggeren går og pusler med er øl gæret med egne isolater af gær fra den danske natur. De første prøvebryg er undervejs.
Læs mere:
- Drik et skummende bæger af historien (Jelling Bryghus)
- Jól ´en varede næsten længe nok (Jelling Bryghus)
Casper Møller, Bryggeri Skovlyst siger
Man må ikke kalde det “Øl” når der ikke er tilsat humle til øllet. Bare lige for en god ordens skyld.