Brøggeren Birkestout (9%): Fadlagret Imperial Stout.
Brøggerens Birkestout er en imperial stout, hvoraf noget af malten blev ristet i en birkefyret stenovn i Nordisk Brødhus. Urten blev langtidskogt og sammen med store mængder karamelmalt giver det en høj restsødme, der balancerer de bitre noter fra den store mængde ristet malt, der giver øllet et brunt, cremet skum.
Efter gæring blev øllet overført til bourbonfad overtaget fra Stauning Whisky i Jylland.
Både fadlagringen, malten og den lange kogetid giver et utroligt blødt og cremet øl, der konstrasteres af den tunge, ristede maltprofil og de gavmilde 9% alkohol.
Brygget ved Ølsnedkeren.
Fad er afsat til Fermentoren – i København og Aarhus, Søernes Ølbar i København samt Fairbar i Aarhus. Foruden den bliver tilgængelig ved Ølfestival København om fredagen.
Læs mere: