Det nye Nordkystens Bryghus deltager ved Ølfestival København 2012 med en enkelt øl.
Nordkystens Bryghus Skibsøl No. 2 (6,1%):
Hvorfor den hedder No. 2 er ganske simpelt, fordi man altid kan forbedre et bryg, eller processerne så den lige bliver en tand bedre end sidste gang man bryggede den. Altså No. 1 er det vi stræber efter men aldrig helt kan opnå.
En Ale med en IBU (International Bitter Units) på mellem 33 og 39 afhængig af alfasyren i humlen. Brygget på 4 slags malt, humle og let krydret med appelsin / kaffe / egetræsspåner. En rav gylden farve og klar øl, holder en alkohol styrke på 6.1 Vol %.
Med egetræsspåner lagt i en speciel lage 4 dage forud for urtkogningen, giver den et helt unikt smagsindtryk.
Brygget af 4 slags malt, hvede, humle, kaffe, appelsin, sukker.
Jens H. Olsen siger
Fik mig til at tænke på:
Når nu man ikke må komme snus i øl, fordi det ikke er en fødevare, så må man vel heller ikke komme egetræsspåner i? Også selvom det skulle efterligne smagen af at være fadlagret på egetræ.