Børsens gastronomiredaktør Ole Troelsø har testet alkoholfrie eller lav alkohol øl.
Mikkeller Drink’in The Snow på 0,3% bedømmes bedst med fem af seks stjerner. Her ses den amerikanske udgave af etiketten.
Mørk gylden farve og et solidt cremefarvet skum. Krydret sød og maltet duft med tuttifrutti. God bitterhed i smagen som er sødmefuld og hænger længe i munden, før bitterheden afløses af vingummismag. Teknisk set er det en belgisk ale med krydderier brygget på traditionel vis, men med en gær, som næsten ikke udvikler alkohol.
1795 Low Alcohol på 0,5% fra Tjekkiet får fire stjerner:
Den skummer slet ikke, så man har næsten mistet modet, før næsen stikkes i glasset og konstaterer, at øllet lugter af hø. Men selvom det er dovent, overrasker smagen positivt med en god bitterhed, der tilnærmelsesvist giver en pilsneroplevelse.
- 5: Mikkeller Drink’in The Snow (0,3%)
- 4: 1795 Low Alcohol (0,5%)
- 2: Royal Free (0,05%)
- 2: Veldensteiner Weißbier Alkoholfrei (0,01%)
- 1: Tuborg Super Light (0,09%)