Fuglebjerggaard, Nørrebro Bryghus og KU-Life får godkendt malt projekt. Eksisterende maltproduktion truet af energiafgifter.
Fra Fuglebjerggaards nyhedsbrev: Første april (ikke en aprilsnar!) fik vi den opmuntrende meddelelse fra Fødevareministeriet, at vi har fået godkendt og bevilget støtte til et stort projekt om malt. Sammen med Birthe Jespersen fra KU-Life og Anders Kissmeyer fra Nørrebro Bryghus skal vi de næste 4 år udvikle malteri, malt og øl hen imod at skabe en smag, som er ’vores’ altså dansk.
Vi vil tilbyde mikro- og håndbryggere dansk malt af lokalt dyrket korn, af korn som har navn, fra bønder som har navn og af kvaliteter, som vi tror på kommer til at gøre en forskel. Der bliver nok at tage fat i. Birthe skal bistå med at udvikle processtyring og maltkvalitet og skal desuden arbejde med smag og ansætter en forsker til at forestå arbejdet. Anders skal medvirke til at brygning og testning fører os frem mod målet. Og min del er selve malteriet, hvor vi ikke alene skal arbejde med de eksisterende faciliteter, men også udvikle et helt nyt princip for maltning. Læs detaljeret om projektet her.
Som tidligere omtalt var der for en uge siden en smagning på Fuglebjerggaard med op mod 50 øl, der var ens bortset fra den brugte bygmalt. Her er Per Kølster’s, Fuglebjerggaard egen omtale af det projekt.
Malt produktion truet: Samtidig kommer det frem i dag, at arbejdspladserne på Fuglsang Export Maltfabrik A/S i Thisted og Haderslev er i fare, på grund af de planlagte øgede energiafgifter i skattereformen. Dansk produktion af malt i fare (Thisted Dagblad/Nordjyske)
[…] Som tidligere omtalt brygger Fur Bryghus også på dansk humle. Foruden bl.a. Fuglebjerggaard har gang i et maltprojekt. […]