Et overblik over AgroTechs Kvalitetsbryg projekter.
August 2009 blev innovationskonsortiet Dansk mikrobryg – produktinnovation og kvalitet lanceret. Et nyt samarbejde der skal sikre smagsstabilitet, holdbarhed og hygiejne ved danske mikrobryggerier.
Samarbejdet – kort kaldet Kvalitetsbryg – består af Bryggeriet Skands, Indslev Bryghus, Nørrebro Bryghus og Thisted Bryghus samt forskningspartnere og leverandører af råvarer og teknologi.
Læs mere:
Her et overblik over de projekter, som partneren AgroTech – Institut for Jordbrugs- og FødevareInnovation har gang i.
Råvarer til nye specialøl (AgroTech):
Projektets formål er at klarlægge betydningen af råvarernes antimikrobielle effekter samt indvirkning på smag, holdbarhed og kvalitet. Målet er endvidere, at der udvikles dokumentationsprocedurer til beskrivelse af råvarerne, så mikrobryggerierne er i stand at ”dosere” de rigtige mængder aktivstoffer til at kunne hæmme de skadelige mikroorganismer i produktionsmiljøet. Det andet formål med projektet er at anvende råvarer og ingredienser til udvikling af nye, innovative specialøl. Læs mere.
Øl og mikrobiologi (AgroTech):
Mikrobryggerierne har en stor udfordring i at holde en konstant høj ølkvalitet på grund af mikroorganismer, der skader øllets smag og stabilitet. Skønt der er løbet meget vand i åen siden brygger Jacobsens tid, er der stadig eksempler på bryggerier, der må kassere hele deres bryg, fordi det er mikrobielt kontamineret.
Vi ønsker at opbygge mikrobiologisk viden og værktøjer, der kan være med til at sikre en stabil og reproducerbar ølproduktion for mikrobryggerier med minimal kontamineringsrisiko. Læs mere.
Humlen ligger i hele værdikæden (AgroTech):
De danske mikrobryggerier har sat Danmark i front med nye og historiske øltyper. Øllene er ofte helt nyskabende med unikke smags-, duft-, og visuelle oplevelser skabt gennem brug af naturens råvarer. Mikrobryggerierne har imidlertid store udfordringer med mikroorganismer, der skader øllets smag og stabilitet. De mangler derfor en mere videnbaseret tilgang til produktion og processer. Et 4-årigt innovationsprojekt tager udfordringen op. Læs mere.
Fra arkivet:
- Mikrobryggerier med i nyt innovationskonsortium (Beerticker.dk)
[…] Kvalitetsbryg projekter i gang (Beerticker.dk) […]