Odden Bryg får som omtalt premiere på fredag og lørdag, hvor der sælges øl direkte fra bryggeriet.
- Så er de første øko-øl klar fra Odden Bryg (Det Ny Odsherred)
- Sidste uge: Odden Bryg debuterer nu med øl (Beerticker.dk)
Thisted Bryghus har haft deres traditionelle porse plukning. Dagens høst blev 50 kilo (Thisted Nyt/ Nordjyske)
Skagen Bryghus har haft royalt besøg af kronprins Frederik. Efterfølgende var direktør og brygmester René Diget Søgaard Sørensen med til reception på Kongeskibet Dannebrog.
- Rygcenter og værtshusbesøg i Skagen (video – 24Nordjyske)
- Kronprinsparret på sommertogt (Nordjyske.dk)
Hjemmebryggeren: Ken Thøgersen underviser i ølbrygning samt sælger råvarer og udstyr til håndbrygning. Ken Thøgersen er lige til øllet (Ugeavisen Odense) – alternativ link
Ølsmeden: “Kristian Olsvig fortæller om historisk ølbrygning”. Europæisk Middelalder Festival i Horsens.
- Kunsten at smede en øl (Horsens Posten)
- Kunsten at smede en øl (Onsdags Avisen)
BeerHere: Christian Skovdal Andersen giver en lang række interessante svar her. Meet The Brewer: Christian Skovdal Andersen (Beer Here) (Beer Reviews)
Esebryg i Esbjerg har nu haft premiere på deres øl.
- Esbjerg får sit eget bryggeri (jv.dk)
- Sidste uge: Esebryg er nu klar med debut øl (Beerticker.dk)
Evil Twin Brewing’s Jeppe Jarnit-Bjergsø har som omtalt netop været på en turne i USA. The Ultimate Beer Dinner surpasses expectation (Charleston City Paper)
Kulinarisk Vestjylland i weekenden har deltagelse af Fjordens Bryghus, Mylius-Erichsen Bryghus og Rækker Mølle Bryghus.
- Masser af lokalt øl på fødevaremarkedet (Ugeavisen Ringkøbing/ dinby.dk)
- Masser af lokalbrygget øl (Kulinarisk Vestjylland)
Bryggeriet Refsvindinge får nu overnatningsmulighed med morgenmad – Beer, Bed & Breakfast. Så ølsmagninger kan gennemføres for gæster uden den hæmsko hjemtransport er.
- Beer and breakfast på bryggeri (fyens.dk)
- Principgodkendelse for udarbejdelse af lokalplan for Refsvindinge Bryggeri (Nyborg Kommune)
Mikkeller: Mikkel Borg Bjergsøe om Copenhagen Cooking. Brygmester: »Jeg vil fordybe mig i østers« (Politiken.dk)
Mikkeller: Om amerikaneren Keith Shore’s arbejde med en række af Mikkellers etiketter. From BUST to Beer (Philly Beer Scene)
Aarhus Bryghus holder åbent hus 10. september i anledning af 6 års fødselsdag. ÅBENT HUS – 6 års fødselsdag (Aarhus Bryghus)
BIE’s Bryglab: Black Rooster Brewery har brygget en Barley Wine ved BIE’s Bryglab. Hermed blev dette bryganlæg i Farum indviet, skriver Black Rooster. Det var før ved det lukkede Odder Bryghus. Der kontraktbrygges ellers ved Søgaards Bryghus i Aalborg.
- Juli: Med øl og benzin i blodet (Furesø Avis)
- Februar: Flemming Bie starter eventfirmaet BIE’s Bryglab (Beerticker.dk)
Hadsten: Aschelund udvider med specialøl (Favrskov Avisen)
Svensker på besøg i Danmark: En mini-semester till Danmark (Allt om Öl)
Bryghuset Vendia – handler ikke om øl. Bryghuset mod nye tider (Vendelbo Posten)
To Øl video: Jørgen Clevin – To Øl / Tool (video – To Øl via YouTube)
Silkeborg Ildfestregatta med øl-aften var der sidste uge. Øltøserne vilde med »Mosekonen« (MJA.dk)
Gær:
- Vigtig del i bayersk øl stammer fra Patagonien (audio – DR P1 Orientering)
- Lager-brewing yeast identified in Argentina (BBC News)
- Did an extraordinary 7,000-mile sea journey by a yeast sample give birth to the lager lout? (Mail Online)
Ølglassets historie: Does Your Beer Glass Matter? (Scientific American)
[…] kort omtalt men det bør nævnes igen at Århus Bryghus holder 6 års fødselsdag på bryghuset i dag 10. […]